Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
earth's own cuisine

Foodies boekenclub: “Earth’s Own Cuisine”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Wij inspireren je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.

Earth’s Own Cuisine

Earth’s Own Cuisine” is hét kookboek van The Farm Kitchen. Je vindt meer dan 76 groenterecepten voor thuis in het boek. Natuurlijk kook je met de seizoenen mee én vind je er tips om thuis minder voedsel te verspillen, precies wat The Farm Kitchen belangrijk vindt. Los daarvan zijn de recepten ook nog eens stuk voor stuk ontzettend smaakvol.

Uit het boek

Earth’s Own Cuisine

€ 29,50
cover earth's own cuisine

Duik in de wereld van The Farm Kitchen

De smaakvolle wereld van The Farm Kitchen delen Annemiek van Leeuwen, Ellen Schut en Jonathan Karpathios maar al te graag. Ze nemen je mee op reis door de verschillende seizoen aan de hand van de heerlijke en maakbare recepten. De gemene deler? Ze omarmen en benutten de overvloed van Moeder Aarde, want er is zoveel plantaardig eten te vinden.

Van een knapperige zomerse salade tot een hartverwarmende winterse stoverij, dit boek biedt inspirerende gerechten die de kracht en diversiteit van groenten laten stralen. Laat je verleiden door gerechten die zijn gemaakt met verse, lokale ingrediënten, en ontdek hoe je seizoensproducten optimaal kunt benutten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tips en trucs

Het kookboek “Earth’s Own Cuisine” gaat verder dan alleen koken; zo vind je ook tips en trucs om producten langer te bewaren en restjes op een creatieve manier te verwerken. Daardoor bespaar je zowel tijd als geld en verklein je ook nog eens tegelijkertijd je ecologische voetafdruk.

Met dit boek ben je in staat om je eetgewoonten te veranderen, en daarmee draag je bij aan een groenere planeet. Ook nog eens op een hele smakelijk manier, dat is toch win-win?!

Onze favoriete recepten uit Earth’s Own Cuisine

Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we natuurlijk helemaal! Wij delen onze drie favoriete recepten uit “Earth’s Own Cuisine”, zodat je meteen aan de slag kunt gaan.

1. Geroosterde koningsoesterzwam

Met deze drie favoriete recepten kun je gemakkelijk een heerlijk menu samenstellen. Zo starten we maar al te graag met deze heerlijke koningsoesterzwammen die door onder anderen de sojasaus veranderen in een smaakvol gerecht.

geroosterde koningsoesterzwam

2. Vlaamse stoverij van witte kool

Dat stoofgerechten altijd vlees moeten bevatten is een fabeltje, dat bewijst dit recept voor een stoof met witte kool wel. Serveer er dikke frieten en (plantaardige) mayo bij en je hoofdgerecht is compleet!

Vlaamse stoverij van witte kool

3. Chocolademousse

We sluiten af met ons favoriete toetje uit het kookboek “Earth’s Own Cuisine”, een chocolademousse die verslavend lekker is. Door het gebruik van silken tofu krijgt de mousse een geweldige structuur, waardoor je haast niet meer kunt stoppen met eten.

chocolademousse

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!