Advertentie
Earth’s Own Cuisine
“Earth’s Own Cuisine” is hét kookboek van The Farm Kitchen. Je vindt meer dan 76 groenterecepten voor thuis in het boek. Natuurlijk kook je met de seizoenen mee én vind je er tips om thuis minder voedsel te verspillen, precies wat The Farm Kitchen belangrijk vindt. Los daarvan zijn de recepten ook nog eens stuk voor stuk ontzettend smaakvol.
Duik in de wereld van The Farm Kitchen
De smaakvolle wereld van The Farm Kitchen delen Annemiek van Leeuwen, Ellen Schut en Jonathan Karpathios maar al te graag. Ze nemen je mee op reis door de verschillende seizoen aan de hand van de heerlijke en maakbare recepten. De gemene deler? Ze omarmen en benutten de overvloed van Moeder Aarde, want er is zoveel plantaardig eten te vinden.
Van een knapperige zomerse salade tot een hartverwarmende winterse stoverij, dit boek biedt inspirerende gerechten die de kracht en diversiteit van groenten laten stralen. Laat je verleiden door gerechten die zijn gemaakt met verse, lokale ingrediënten, en ontdek hoe je seizoensproducten optimaal kunt benutten.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tips en trucs
Het kookboek “Earth’s Own Cuisine” gaat verder dan alleen koken; zo vind je ook tips en trucs om producten langer te bewaren en restjes op een creatieve manier te verwerken. Daardoor bespaar je zowel tijd als geld en verklein je ook nog eens tegelijkertijd je ecologische voetafdruk.
Met dit boek ben je in staat om je eetgewoonten te veranderen, en daarmee draag je bij aan een groenere planeet. Ook nog eens op een hele smakelijk manier, dat is toch win-win?!
Onze favoriete recepten uit Earth’s Own Cuisine
Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we natuurlijk helemaal! Wij delen onze drie favoriete recepten uit “Earth’s Own Cuisine”, zodat je meteen aan de slag kunt gaan.
1. Geroosterde koningsoesterzwam
Met deze drie favoriete recepten kun je gemakkelijk een heerlijk menu samenstellen. Zo starten we maar al te graag met deze heerlijke koningsoesterzwammen die door onder anderen de sojasaus veranderen in een smaakvol gerecht.
> naar het recept: geroosterde koningsoesterzwam
2. Vlaamse stoverij van witte kool
Dat stoofgerechten altijd vlees moeten bevatten is een fabeltje, dat bewijst dit recept voor een stoof met witte kool wel. Serveer er dikke frieten en (plantaardige) mayo bij en je hoofdgerecht is compleet!
> naar het recept: Vlaamse stoverij van witte kool
3. Chocolademousse
We sluiten af met ons favoriete toetje uit het kookboek “Earth’s Own Cuisine”, een chocolademousse die verslavend lekker is. Door het gebruik van silken tofu krijgt de mousse een geweldige structuur, waardoor je haast niet meer kunt stoppen met eten.
> naar het recept: chocolademousse
Lees ook:
Onze tips
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
LAATSTE KANS: krijg het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.