Bereiding

  1. Schil de ui en wortel en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Snijd de kool in flinterdunne reepjes.
  3. Verhit een pan met dikke bodem op een matig vuur en verhit er één eetlepel plantaardige boter in.
  4. Voeg de ui en wortel toe en bak in een paar minuten glazig. Neem de wortel en ui uit de pan, voeg nog een el boter toe en bak de kool in 4 delen goudbruin.
  5. Doe de ui en wortel er weer bij en giet er twee flesjes bier bij, de kool moet nu helemaal onder staan.
  6. Voeg tijm, laurier, bouillonpoeder en siroop toe en roer even door.
  7. Besmeer een boterham met scherpe mosterd. Leg deze met de mosterdkant naar beneden op je stoverij zodra die begint pruttelen.
  8. Laat de stoverij 1 uur heel zachtjes stoven, langer kan absoluut geen kwaad. Roer af en toe om te vermijden dat de bodem gaat plakken en voeg eventueel wat extra water toe.

Serveren:

Serveer de stoverij op met dikke frieten en mayo.

Earth’s Own Cuisine

Uit het boek:

Earth’s Own Cuisine
€29,50