Bereiding

Bereiding:

  1. Breng de groentebouillon aan de kook en snijd ondertussen het witte stuk van de oesterzwammen in drie tot vier stukken per zwam. Bewaar de hoedjes.
  2. Draai het vuur lager zodat de bouillon slechts licht kookt en pocheer de zwammen 3 minuten in de bouillon. Giet af, maar bewaar een beetje bouillon en laat afkoelen.
  3. Maak één teen knoflook schoon en snijd fijn. Meng de knoflook met de sojasaus, een scheutje groentebouillon, azijn en ahornsiroop in een maatbeker en mix met een staafmixer tot een gladde marinade.
  4. Snijd de hoedjes van de paddenstoelen fijn en snipper de sjalot en de tweede teen knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn.
  5. Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van de coquilles en bestrijk met de marinade.

Serveren:

  1. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de knoflook, sjalot, gesneden hoedjes en peper aan. Neem uit de pan wanneer alles licht gebakken is.
  2. Bak de koningsoesterzwammen aan beide platte kanten hard aan, zodat de marinade begint te karamelliseren. Voeg de rest van de marinade en de gebakken smaakmakers toe en verwarm mee.
  3. Verdeel de koningsoesterzwammen over de borden en serveer met de gebakken smaakmakers. Bedruip met de marinade.
Earth’s Own Cuisine

Uit het boek:

Earth’s Own Cuisine
€29,50