Geroosterde koningsoesterzwam
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng de groentebouillon aan de kook en snijd ondertussen het witte stuk van de oesterzwammen in drie tot vier stukken per zwam. Bewaar de hoedjes.
Draai het vuur lager zodat de bouillon slechts licht kookt en pocheer de zwammen 3 minuten in de bouillon. Giet af, maar bewaar een beetje bouillon en laat afkoelen.
Maak één teen knoflook schoon en snijd fijn. Meng de knoflook met de sojasaus, een scheutje groentebouillon, azijn en ahornsiroop in een maatbeker en mix met een staafmixer tot een gladde marinade.
Snijd de hoedjes van de paddenstoelen fijn en snipper de sjalot en de tweede teen knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn.
Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van de coquilles en bestrijk met de marinade.