Advertentie
In Het ramadankookboek bundelt Mounir Toub de lekkerste recepten uit zijn oeuvre. Of je de gerechten nou maakt voor de iftar, het Suikerfeest of een andere feestelijke gelegenheid, je gasten zullen je in ieder geval heel erg dankbaar zijn.
Het ramadankookboek
De ramadan is maand waarin moslims vasten. Al is deze periode gekoppeld aan een geloofsovertuiging, Het ramadankookboek van Mounir Toub is er voor iedereen. Zo begint het boek met Mounirs eigen ervaringen en de zestien meest gestelde vragen, van “‘hoe begint de vastendag?” tot “wat is eid-al adha?”. Mounir legt het je graag uit: “Het weerspiegelt de nieuwsgierigheid en ontwikkeling van de mens.”
Ben je wel wat bekender met de gebruiken rondom de vastenperiode? Dan heeft het boek je ook genoeg te bieden. Zo vind je 115 heerlijke voedzame recepten, waaronder harira, en zoetigheden als gevulde choco-dadels en knapperige sesam-tahinkoekjes. Voor ramadan, Eid en andere feestmomenten. Zijn voedzame gerechten komen altijd van pas!
Mounir Toub
Misschien ken je Mounir Toub wel, want deze chef nooit stil. Zo geeft hij al jaren les op het ROC in Eindhoven, stond in de keuken met diverse Meesterkoks en was vaak te zien bij 24Kitchen en MAX. Tussendoor maakte hij ook nog eens een stapel kookboeken, werkt hij nauw samen met chef-kok Robert Kranenborg, geeft hij regelmatig workshops en werkt hij bij Stichting Springplank in Eindhoven waar Bas hem laatst bezocht.
Niet gek dus dat deze drukke chef af en toe een reset nodig heeft. De ramadan is dat voor hem. Mounir: “De vastenmaand
ramadan is er een waar ik naar uitkijk. Terug naar de essentie, de resetknop indrukken en mezelf nog meer uitdagen als moslim en mens. De ramadan halen is geen belofte, met voor mij ieder jaar weer als grootste challenge: lukt het mij om er alles uit te halen?”
Ramadan recepten
Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we helemaal! Wij delen onze favoriete recepten uit Het ramadankookboek, zodat je meteen aan de slag kunt gaan:
Gepofte aubergines met toppings
Mounir Toub: “Als je een keer wilt uitpakken als er gasten langskomen, dan zijn deze ‘aubergine- pizza’s’ een aanrader: voedzaam, feestelijk voor het oog en je hoeft geen uren in de keuken door te brengen. Hoewel de basis voor deze gerechten steeds hetzelfde is, zorgen de toppings voor heel uiteenlopende smaken.”
Falafelmacaron
Mounir Toub: “Tijdens Eid neemt iedereen wat mee en staat de tafel binnen de kortste keren vol met koekjes. Tussen al dat zoete geweld is iets hartigs een welkome verrassing, zoals deze macaron met als basis falafel.”
Kipbastilla
Mounir Toub: “Bastilla is een typisch Marokkaans gerecht dat men vroeger bereidde met duif in plaats van kip. Beide lekker! Eet deze kipbastilla bij voorkeur met je handen, zodat je optimaal kunt genieten van dit koningsmaal.”
Onze tips
Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!
Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.