Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Kipbastilla

Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub

Advertentie

In Het ramadankookboek bundelt Mounir Toub de lekkerste recepten uit zijn oeuvre. Of je de gerechten nou maakt voor de iftar, het Suikerfeest of een andere feestelijke gelegenheid, je gasten zullen je in ieder geval heel erg dankbaar zijn.

Het ramadankookboek

De ramadan is maand waarin moslims vasten. Al is deze periode gekoppeld aan een geloofsovertuiging, Het ramadankookboek van Mounir Toub is er voor iedereen. Zo begint het boek met Mounirs eigen ervaringen en de zestien meest gestelde vragen, van “‘hoe begint de vastendag?” tot “wat is eid-al adha?”. Mounir legt het je graag uit: “Het weerspiegelt de nieuwsgierigheid en ontwikkeling van de mens.”

Ben je wel wat bekender met de gebruiken rondom de vastenperiode? Dan heeft het boek je ook genoeg te bieden. Zo vind je 115 heerlijke voedzame recepten, waaronder harira, en zoetigheden als gevulde choco-dadels en knapperige sesam-tahinkoekjes. Voor ramadan, Eid en andere feestmomenten. Zijn voedzame gerechten komen altijd van pas!

Het ramadankookboek

€ 27,50
Het Ramadan Kookboek

Mounir Toub

Misschien ken je Mounir Toub wel, want deze chef nooit stil. Zo geeft hij al jaren les op het ROC in Eindhoven, stond in de keuken met diverse Meesterkoks en was vaak te zien bij 24Kitchen en MAX. Tussendoor maakte hij ook nog eens een stapel kookboeken, werkt hij nauw samen met chef-kok Robert Kranenborg, geeft hij regelmatig workshops en werkt hij bij Stichting Springplank in Eindhoven waar Bas hem laatst bezocht.

Niet gek dus dat deze drukke chef af en toe een reset nodig heeft. De ramadan is dat voor hem. Mounir: “De vastenmaand
ramadan is er een waar ik naar uitkijk. Terug naar de essentie, de resetknop indrukken en mezelf nog meer uitdagen als moslim en mens. De ramadan halen is geen belofte, met voor mij ieder jaar weer als grootste challenge: lukt het mij om er alles uit te halen?”

Ramadan recepten

Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we helemaal! Wij delen onze favoriete recepten uit Het ramadankookboek, zodat je meteen aan de slag kunt gaan:

Gepofte aubergines

Gepofte aubergines met toppings

Mounir Toub: “Als je een keer wilt uitpakken als er gasten langskomen, dan zijn deze ‘aubergine- pizza’s’ een aanrader: voedzaam, feestelijk voor het oog en je hoeft geen uren in de keuken door te brengen. Hoewel de basis voor deze gerechten steeds hetzelfde is, zorgen de toppings voor heel uiteenlopende smaken.”

Naar het recept
Falafelmacaron

Falafelmacaron

Mounir Toub: “Tijdens Eid neemt iedereen wat mee en staat de tafel binnen de kortste keren vol met koekjes. Tussen al dat zoete geweld is iets hartigs een welkome verrassing, zoals deze macaron met als basis falafel.”

Naar het recept
Kipbastilla

Kipbastilla

Mounir Toub: “Bastilla is een typisch Marokkaans gerecht dat men vroeger bereidde met duif in plaats van kip. Beide lekker! Eet deze kipbastilla bij voorkeur met je handen, zodat je optimaal kunt genieten van dit koningsmaal.”

Naar het recept
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!