Gepofte aubergines met toppings
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
10 minuten wachttijd10 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kerf het snijvlak van de aubergines kruislings in. Meng de olijfolie met de ras el hanout.
Bestrijk de ingekerfde auberginehelften met het mengsel van olie en ras el hanout, leg ze op een bakplaat en laat ze 30 minuten poffen in de oven.
Pof de aubergines tot de smaak volledig is doorgedrongen en ze beetgaar zijn. De schil houdt alle smaken binnen. Prik de schil wel in met een vork als je de aubergines in hun geheel poft.
Daarna kun je ze garneren met wat je maar lekker vindt. Lekkere toppings zijn:
Topping 1: 50 g baba ganoush, 50 g ingelegde groenten, 1 el mangochutney en blaadjes munt ter garnering
Topping 2: 50 g labneh, 20 g granaatappelpitten en koriander ter garnering
Topping 3: 50 g muhammara, little gem, olijven en feta ter garnering
Topping 4: 50 g labneh, 1/2 avocado gele kerstomaat en maanzaad ter garnering