Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gepofte aubergines

Gepofte aubergines met toppings

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • 10 minuten wachttijd10 min. wachttijd

Advertentie

Stuks
4

Ingrediënten

Mounir Toub: "Als je een keer wilt uitpakken als er gasten langskomen, dan zijn deze ‘aubergine- pizza’s’ een aanrader: voedzaam, feestelijk voor het oog en je hoeft geen uren in de keuken door te brengen. Hoewel de basis voor deze gerechten steeds hetzelfde is, zorgen de toppings voor heel uiteenlopende smaken."

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kerf het snijvlak van de aubergines kruislings in. Meng de olijfolie met de ras el hanout.

  2. Bestrijk de ingekerfde auberginehelften met het mengsel van olie en ras el hanout, leg ze op een bakplaat en laat ze 30 minuten poffen in de oven.

  3. Pof de aubergines tot de smaak volledig is doorgedrongen en ze beetgaar zijn. De schil houdt alle smaken binnen. Prik de schil wel in  met een vork als je de aubergines in hun geheel poft.

  4. Daarna kun je ze garneren met wat je maar lekker vindt. Lekkere toppings zijn:

    Topping 1: 50 g baba ganoush, 50 g ingelegde groenten, 1 el mangochutney en blaadjes munt ter garnering

    Topping 2: 50 g labneh, 20 g granaatappelpitten en koriander ter garnering

    Topping 3: 50 g muhammara, little gem, olijven en feta ter garnering

    Topping 4: 50 g labneh, 1/2 avocado gele kerstomaat en maanzaad ter garnering

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Uit het boek

Het Ramadan Kookboek

€ 27,50
Het Ramadan Kookboek