Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Koude amandelsoep met geroosterde druiven

Foodies boekenclub: “De bijbel van de Spaanse keuken”

Advertentie

Eén boek dat vol staat met al het lekkers dat de Spaanse keuken te bieden heeft, mag je met recht een bijbel noemen. Dit is deBijbel van de Spaanse keuken; wij vertellen je er alles over, delen onze favoriete recepten én een heerlijke actie!

De bijbel van de Spaanse keuken

De meeste voorwoorden in kookboeken zijn een soort vogelvlucht naar het verleden. Daarin lees je hoe de auteur opgroeide tussen de potten en pannen en de familierecepten kreeg doorgegeven. Raquel valt anders met de deur in huis: “Hoewel mijn moeder gehaktballen draait waar je spontaan de polonaise van inzet, was eten nooit een groot onderdeel van mijn leven. Tot ik het een groot onderdeel van mijn leven maakte”, vertelt ze op een van de eerste pagina’s van haar boek.

Ze werkte jaren als food-editor en ontwikkelde zich in rap tempo tot een echte foodie. Maar toen uitgeverij Carrera haar vroeg om de Bijbel van de Spaanse keuken te schrijven, twijfelde ze toch. “Wie ben ik? Waar hoor ik? Ben ik wel Spaans genoeg om zo’n boek te schrijven?” 

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Mother knows best

En wat doe je als je het antwoord even niet weet? Juist, je moeder bellen! En dus vroeg Raquel haar moeder om advies. En die reageerde op een wel hele emotionele manier: “Niet omdat haar dochter een boekendeal in haar schoot geworpen kreeg, maar omdat ik hiermee eindelijk op zoek kon gaan naar wie ik ben; het laatste puzzelstukje leggen. Met dit idee stapte ik een paar weken later opnieuw de uitgeverij binnen. ‘Ik wil het doen!’, riep ik. ‘Op de voorwaarde dat we de waarheid vertellen. Het verhaal van een half-Spaanse, half-Nederlandse thuiskok die aan de hand van receptuur op zoek gaat naar haar afkomst.” 

Persoonlijke zoektocht 

In mijn ogen maakt die zoektocht van Raquel dit boek alleen maar ontzettend uniek. Het boek is compleet, inclusief allemaal how-to’s, zoals ‘hoe maak je de perfecte aioli?’. Dingen die een Spanjaard kan dromen, maar in dit boek toch heel duidelijk worden uitgelegd.

Het leukste zijn de introducerende verhaaltjes bij de recepten over waar een recept vandaan komt of anekdotes over bezoekjes van Raquel aan Spanje. Speciaal voor deze uitgave zocht ik gerechten waarvan ik ook niet wist dat ze ‘typisch Spaans’ waren, zoals de gebakken zeebaars in knoflookolie en de cheesecake met blauwe kaas. De ajo bianco, oftewel de koude amandelsoep kende ik wel, maar ik vond de toevoeging van geroosterde druiven zó’n goed idee van Raquel. 

De bijbel van de Spaanse keuken

€ 34,99
De bijbel van de Spaanse keuken

Onze favoriete recepten uit De Spaanse bijbel

Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we helemaal! Wij delen onze favoriete recepten uit De Spaanse Bijbel zodat je meteen aan de slag kunt gaan.

Cheesecake met blauwe kaas

Cheesecake met blauwe kaas

Een cheesecake met blauwe kaas? Dit recept bewijst dat het kan! De Spaanse klassieker is de ideale combinatie tussen zoet en hartig.

Naar het recept
Gebakken zeebaars in pittige knoflookolie

Gebakken zeebaars in pittige knoflookolie

Vergeet garnalen pili pili, deze gebakken zeebaars in pittige knoflookolie is het recept dat je wil maken bij een etentje!

Naar het recept
Zoete anijscrackers

Zoete anijscrackers

Deze zoete anijscrackers smaken heerlijk als nagerecht met een bolletje ijs, of als basis van een zoet ontbijt.

Naar het recept
Koude amandelsoep met geroosterde druiven

Koude amandelsoep met geroosterde druiven

Dit recept voor koude amandelsoep met geroosterde druiven is een echte Spaanse klassieker. Lekker als voorgerecht op een warme zomerdag.

Naar het recept

Krijg De Spaanse bijbel cadeau

Vind jij dit boek net zo fantastisch als wij en wil je het in huis halen? Wees dan geen dief van je eigen portemonnee en sluit een jaarabonnement op Foodies af. Want bij 12x Foodies ontvang je krijgt dit heerlijke boek (t.w.v. € 34,99)cadeau.

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!