Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Zoete anijscrackers

Zoete anijscrackers

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Stuks
14

Ingrediënten

Deze zoete anijscrackers smaken heerlijk als nagerecht met een bolletje ijs, of als basis van een zoet ontbijt.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg het anijszaad toe. Zet wanneer het anijszaad begint te sissen het vuur uit en laat de olie afkoelen. Let op dat het anijszaad niet verbrandt.

  2. Meng in een ruime kom 100 milliliter lauwwarm water met de suiker en de gist. Roer door en laat staan tot het begint te schuimen. Dit duurt zo’n 5-10 minuten.

  3. Meng in een ruime kom de bloem met het zout. Voeg het gistwater, de olijfolie met het anijszaad en de anijslikeur toe. Meng tot een samenhangend geheel en kneed daarna in 5 minuten tot een soepel en samenhangend deeg. Voeg als het deeg te droog is wat eetlepels water toe.

  4. Vorm er een bol van en bestrijk met wat olijfolie. Leg het deeg in een diepe kom en dek af met een schone theedoek. Laat 1 uur, of tot het in volume is verdubbeld, rijzen op een warme plek.

  5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C).

  6. Verdeel het deeg in 14 bolletjes van gelijke grootte. Rol elk bolletje uit tot een dunne cirkel van ongeveer 13 cm Ø. Leg de deelcirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met wat van het opgeklopte eiwit en bestrooi met suiker.

  7. Smeer met een bakkwast de deegcirkels in met het losgeklopte eiwit. Bestrooi rijkelijk met kristalsuiker.

  8. Bak de crackers in het midden van de oven in 10-12 minuten lichtbruin. Ze kunnen snel verbranden, dus hou ze tijdens het bakken goed in de gaten.

  9. Neem de bakplaat uit de oven en laat de crackers volledig afkoelen en krokant worden.

Receptuur: Raquel Palla Lorden Fotografie: René Mesman

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

De bijbel van de Spaanse keuken

€ 34,99
De bijbel van de Spaanse keuken

Test

dfdskjeks