Cheesecake met blauwe kaas
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C).
Verkreukel 2 vellen bakpapier en bekleed een springvorm (23 cm Ø) ermee. Het papier mag overhangen, dat is geen probleem.
Meng in een ruime kom de roomkaas en de blauwe kaas met de suiker, het vanille-extract, citroensap en het zout. Klop met een (hand)mixer tot een samenhangend geheel.
Voeg geleidelijk de eieren toe en klop tot een egale massa. Zeef de bloem erboven en meng tot die volledig is opgenomen. Voeg daarna de slagroom toe en mix tot een lobbig beslag.
Schenk het beslag in de met bakpapier beklede springvorm. Tik met de springvorm een paar keer op het aanrecht om luchtbellen te voorkomen.
Bak de taart in het midden van de oven in 20-30 minuten net gaar, of tot de bovenkant amberkleurig is. Het centrum van de taart hoort nog enigszins zacht te zijn.
Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Laat minimaal 6 uur, maar liever een hele nacht, opstijven in de koelkast. Je zult zien dat de taart na het afkoelen inzakt, dit hoort.