Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Cheesecake met blauwe kaas

Cheesecake met blauwe kaas

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Een cheesecake met blauwe kaas? Dit recept bewijst dat het kan! De Spaanse klassieker is de ideale combinatie tussen zoet en hartig.
Tips
Pas de hoeveelheid blauwe kaas gerust aan als de kaas erg sterk van smaak is. De kooktijd is erg afhankelijk van je oven. Let goed op dat de taart niet verbrandt. Idealiter wil je de taart zo afbakken dat-ie vanbinnen nog zacht is. Zet als de bovenkant te snel kleurt de oventemperatuur wat lager.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C).

  2. Verkreukel 2 vellen bakpapier en bekleed een springvorm (23 cm Ø) ermee. Het papier mag overhangen, dat is geen probleem.

  3. Meng in een ruime kom de roomkaas en de blauwe kaas met de suiker, het vanille-extract, citroensap en het zout. Klop met een (hand)mixer tot een samenhangend geheel.

  4. Voeg geleidelijk de eieren toe en klop tot een egale massa. Zeef de bloem erboven en meng tot die volledig is opgenomen. Voeg daarna de slagroom toe en mix tot een lobbig beslag.

  5. Schenk het beslag in de met bakpapier beklede springvorm. Tik met de springvorm een paar keer op het aanrecht om luchtbellen te voorkomen.

  6. Bak de taart in het midden van de oven in 20-30 minuten net gaar, of tot de bovenkant amberkleurig is. Het centrum van de taart hoort nog enigszins zacht te zijn.

  7. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Laat minimaal 6 uur, maar liever een hele nacht, opstijven in de koelkast. Je zult zien dat de taart na het afkoelen inzakt, dit hoort.

Receptuur: Raquel Palla Lorden Fotografie: René Mesman

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

De bijbel van de Spaanse keuken

€ 34,99
De bijbel van de Spaanse keuken