Advertentie
Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Wij inspireren je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.
Makkelijk & Vers
Brenda Hoff ken je waarschijnlijk wel van haar blog Brenda Kookt en Brenda Kookt magazines. Nu komt ze met haar derde kookboek: Makkelijk & Vers. Vol makkelijke maaltijden voor elke dag, waar je het hele jaar door, ieder seizoen uit kookt.
Het boek staat boordevol recepten zoals we van Brenda gewend zijn: makkelijk om te maken met verse ingrediënten van de supermarkt om de hoek. Met variatietips voor vlees, vis of vegetarisch, waardoor er altijd wel een versie van het recept is dat jij lekker vindt. Van soepen en eenpansgerechten tot ovenschotels en pastamaaltijden. En uiteraard mag zoet niet ontbreken.
Koken met de seizoenen
Het boek is ingedeeld in vier hoofdstukken op basis van de seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. Zo vind je gemakkelijk een recept dat past bij de tijd van het jaar. Neem een pastasalade met asperges in de lente, een geroosterde kikkererwtensalade met tomaatjes en feta in de zomer en een tarte tatin van peer en karamel in de winter.
Wij hebben alvast drie favoriete recepten voor je uitgezocht, zodat je direct aan de slag kunt.
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten uit Makkelijk & Vers:
Lentestamppotje met asperges en spek
Asperges zijn dé ultieme voorjaarsgroente. Ze zijn daarom het ideale ingrediënt voor dit overheerlijke lentestamppotje.
Gevulde courgette caprese met pesto
Tomaat, basilicum, mozzarella en pesto, een heerlijke combinatie die het dan ook super goed doet als vulling voor deze courgette caprese.
Frisse gazpacho van komkommer en avocado
Gazpacho is een ideaal soepje voor warme temperaturen. Deze keer maken we de gazpacho niet van tomaat maar van komkommer met avocado.
Onze tips
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
LAATSTE KANS: krijg het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?