Lees verder onder de advertentie
De perfecte omelet bakken is makkelijker gezegd dan gedaan. Een smeuïge binnenkant, knapperige buitenkant en goudgele kleur krijg je niet altijd. Maar met de juiste tips & tricks krijgt ook elke thuiskok het voor elkaar. Je moet alleen net even weten hoe het moet.
Lees verder onder de advertentie
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Omelet bakken in de juiste pan
Wil jij omeletten bakken als de beste? Je maakt het jezelf makkelijker door een pan met anti-aanbaklaag of keramische coating te gebruiken en de omelet op laag vuur te bakken. Zet je het vuur te hoog? Dan heb je kans dat je omelet aanbakt en dat wil je natuurlijk niet. Door de omelet in de juiste pan op laag vuur te bakken, blijft ‘ie niet aan de pan plakken en krijg je hem in een keer eruit. De Durado keramische koekenpan van WMF is volgens onze chef Willem echt een aanrader voor elke thuiskok. Want door de fijne coating blijft er niks in de pan plakken en hoef je weinig vet te gebruiken. Wel zo makkelijk! Daarnaast is de pan geschikt voor elke warmtebron (inclusief inductie) en kan hij ook nog eens de oven in. Ideaal als je nog wat kaas wilt laten gratineren of de omelet warm wilt houden.
Leuk om te vermelden is dat wij niet de enige zijn die deze pan zo fijn vinden. De consumentenbond heeft deze pan namelijk in oktober 2021 beoordeeld tot ‘Beste uit de test’ door de uitstekende anti-aanbak kwaliteiten, krasvastheid en de gelijkmatige warmteverdeling. Dat laatste is in deze tijd wel zo fijn. De gelijkmatige hitteverdeling zorgt er namelijk voor dat de warmte langer opgeslagen blijft waardoor je energiebesparend kan koken. Wil je meer over deze pan weten? Ga dan naar de website van WMF.
Recept voor de perfecte omelet
Voor de perfecte omelet klutsen wij de eieren met slagroom, zout en peper. Dat maakt dat de omelet vol van smaak is, en ook nog eens lekker smeuïg. Daarbij is het belangrijk dat je lang genoeg blijft roeren. Het eiwit en eigeel moeten goed mengen en je mag eigenlijk geen stukjes eiwit meer zien. Goed geklutst? Dan is het tijd om te bakken. Giet het ei in de pan zodra de boter net begint te bruisen. Vervolgens roer je het ei met een siliconen spatel tot het ei begint te stollen. Stop dan met roeren en laat de onderkant even stollen. Let er wel op dat de bovenkant zacht blijft. Vervolgens flip je de omelet met behulp van een spatel dubbel. Het resultaat? Een perfecte omelet met knapperige buitenkant en zachte binnenkant. Eitje toch?
We serveren de omelet graag met een handjevol bospaddenstoelen en verse kruiden (zoals tijm, bieslook en peterselie). Dat maakt de omelet niet alleen extra gezond maar geeft ook lekker veel smaak af. Je kunt ook variëren met andere smaakmakers zoals tomaten, spek, ui en geraspte kaas.
> naar het recept: omelet met bospaddenstoelen en kruiden
Lees ook: Koekenpan kopen? Hier moet je op letten!
Onze tips
Clubsandwich maken: zo doe je dat!
Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar
Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom
Chocolade smelten: deze 4 manieren werken het best
Wat te doen met overgebleven oliebollen?
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Houdbaarheid champagne: hoe lang kun je champagne bewaren?
Rauwe aardappel eten? Dit is waarom je deze ingrediënten moet koken
Zo maak je de perfecte havermoutpap
Dit is waarom je ontdooid voedsel nooit opnieuw moet invriezen
Eten opwarmen: zo doe je dat in de oven en magnetron
Gezonde gembershot maken zonder slowjuicer
Wijn en spijs: de meest gestelde vragen én antwoorden voor het kerstdiner
Kersttafel dekken? Zo doe je dat à la Jamie Oliver
Oeps, eten iets té pittig? Zo los je het op
Alles over au bain-marie smelten en waarom het zo handig is
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.
Lees verder onder de advertentie