
Koekenpan kopen
Lees verder na de advertentie
Of je nu een thuiskok of professionele chef bent, een goede koekenpan komt altijd van pas. Ben jij van plan een (nieuwe) koekenpan te kopen? Dan kan het best lastig zijn welke je moet kiezen. Zelfs de klassieke koekenpan kent zo veel verschillende soorten, maten en materialen. Wanneer je een koekenpan gaat kopen, zijn er veel verschillende zaken waar je over na moet denken. Ga je bijvoorbeeld voor een pan van roestvrijstaal of met een keramische coating? Tot hoeveel graden moet ‘ie hittebestendig zijn? Wil je er mee koken op een gasfornuis of inductieplaat? Om jou een handje op weg te helpen hebben wij een handig overzicht gemaakt van de verschillende materialen waarvan de koekenpan gemaakt kan zijn. Zo weet je wat voor soort pan voor jou geschikt is en doe je geen miskoop.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Koekenpan met keramische coating
Een koekenpan met een keramische coating wordt steeds populairder. Dat is niet gek want de anti-aanbak kwaliteiten van de pan maken hem geschikt voor elke thuiskok. Daarbij is het fijn dat je door deĀ coating wat minder olie of vet hoeft toe te voegen aan de pan. Zo worden jouw gerechten eenvoudig een stuk gezonder.
Ben jij van plan om een koekenpan met een keramische coatingĀ te kopen? Dan is de Durado koekenpan van WMF een aanrader. De consumentenbond heeft deze PFAS-vrije koekenpannen in oktober 2021 beoordeeld tot āBeste uit de testā en roemt ze om de uitstekende anti-aanbak kwaliteiten, krasvastheid en de gelijkmatige warmteverdeling. Dit laatste komt door TransThermĀ® universele bodem en dat is in deze tijd zeker welkom. De gelijkmatige warmteverdeling zorgt er namelijk voor dat hitte langer opgeslagen blijft en zo kan je energiebesparend koken. De pannen zijn zeer hittebestendig en kunnen tot wel 250Ā°C in de oven. Ook niet onbelangrijk: de koekenpannen zijn geschikt voor alle type warmtebronnen, inclusief inductie. Tip: was deze pannen altijd af met de hand, dan blijft de pan en vooral ook de coating op de lange termijn het allerbeste.
Roestvrijstaal (RVS) koekenpan
De favoriet van de meeste chefs is een roestvrijstalen koekenpan. Niet alleen omdat een roestvrijstalen pan extreem robuust is en dus wel tegen een stootje kan maar ook omdat RVS bestand is tegen voedingszuren en geen smaak afgeeft aan gerechten. Daarbij is een roestvrijstalen koekenpan eenvoudig schoon te maken met een sopje. Wanneer je de pan af en toe behandelt met wat plantaardige olie gaat ‘ie jarenlang mee.
Je gebruikt een roestvrijstalen koekenpan om vlees of vis snel dicht te schroeien zodat er een krokant laagje ontstaat. Doordat een RVS koekenpan zeer hittebestendig is, is deze pan daar zeer geschikt voor. Het resultaat is zacht, aangebraden vlees dat van buiten knapperig en bruin is, maar van binnen mals en sappig. De roestvrijstalen koekenpannen van WMF zijn gemaakt van uniek CromarganĀ® 18/10 roestvrijstaal wat de pannen extra robuust maakt. Hierdoor heb je er nĆ³g langer plezier van. Daarbij hebben deze pannen ook de speciale TransThermĀ® bodem die ervoor zorgt dat de warmte gelijk verdeeld wordt. Het maakt daardoor niet uit waar je je vlees in de pan legt, het zal overal mooi gelijkmatig bruin worden. Daarnaast zorgt deze bodem ervoor dat de hitte langer vastgehouden wordt. Hierdoor heb je minder energie nodig om de koekenpan warm te houden en dat is deze winter wel zo fijn. De pannen van WMF zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie Ć©n kunnen ook in de oven gebruikt worden (hittebestendig tot 250Ā°C).
Profi Resist koekenpan
Wil jij het beste van allebei? Dan is een koekenpan uit de WMF Profi Resist serie wat voor jou. Deze pannen bieden de voordelen van een roestvrijstalen pan gecombineerd met een anti-aanbaklaag. Denk hierbij aan een chique glanzende buitenkant gecombineerd met een binnenkant waarin je niet gauw iets laat aanbakken. Je gevogelte en vlees zullen niet snel aanbranden maar wel een heerlijke korst krijgen. Je kunt er dus perfect in bakken en braden. De pannen bestaan uit drie lagen: een aluminium kern, roestvrijstalen binnenkant en een extreem bestendige buitenkant van chroom. Daarbij heeft de pan een anti-aanbaklaag met een honinggraatstructuur. Deze structuur zorgt ervoor dat de warmte snel en gelijkmatig wordt verspreid door de hele pan en je minder energie gebruikt. Win-win! Extra voordeel van de honinggraatstructuur is dat deze in feite de anti-aanbaklaag beschermt en je dus langer plezier hebt van je pan.
Welke koekenpan kopen?
Welke koekenpan je gaat kopen, is uiteindelijk aan jou. Zo laat een roestvrijstalen koekenpan het hart van menig chef sneller kloppen en is een keramische koekenpan de beste vriend van elke thuiskok. Wil jijĀ the best of both worlds?Ā Kies dan een koekenpan uit de WMF Profi Resist serie om in te bakken en braden. Wil je meer over deze pannen weten? Ga dan naar de website van WMF.
Lees ook:
Zo houd je je basilicumplantje wƩl lang in leven
Onze tips

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp

Lasagne opnieuw opwarmen: zo doe je dat

Van airfryer naar oven: tips en trucs

Soep bewaren in de koelkast of vriezer? Zo lang blijft het goed

Avocado snijden zonder snijwonden? Dit is de truc

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap

Kan aluminiumfolie veilig in de oven? Zo doe je dat

Dit zijn de lekkerste lokale seizoensgroenten in februari

Moet je een airfryer voorverwarmen: dit is de beste manier

Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips

Dumplings maken: dat doe je zo

Aluminiumfolie in de airfryer: kan dit?

Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!

Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen

Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat
Redactie