Advertentie
Romantische gerechten
Ga jij voor je lief koken maar weet je niet zo goed wat je op tafel moet zetten? Geen nood! Wij hebben de meest romantische gerechten allertijden voor je verzameld. Wat denk je bijvoorbeeld van piepkuiken uit de oven of zelfgemaakte frietjes? Stuk voor stuk romantische gerechten om het hart van de ander te stelen.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ravioli met eidooier, salie en ‘nduja-olie
Gaan jullie voor superzachte ravioli met een vulling van ricotta, een saus van zachte eidooier en een olie van ‘nduja-worst? Word je niet verliefd op elkaar, dan wel op dit gerecht…
Eggs benedict-pizza met buffelhollandaise
Deze pizza is multifunctioneel. Hij steelt harten op een eerste date, maar is ook het perfecte anti-kater-voedsel als je na een avondje stappen met je lief ’s ochtends ontwaakt.
Piepkuiken met ingelegde citroen, tabouleh en saffraandressing
Wil je graag indruk maken en heb je wel wat kookskills in huis? Dan is deze piepkuiken met ingelegde citroen het gerecht voor jou. Kost wat tijd en moeite, maar dan heb je ook wat.
Zonnevis met aardappel-venkeldauphinoise en salsa verde
Perfect voor de niet-vleeseters; deze zonnevis met aardappel-venkeldauphinoise. Klinkt chique, en zo ziet het er op tafel ook uit. This is a winner!
Teriyaki short ribs met rijst en gepickelde groenten
Het station sushi zijn jullie gepasseerd, tijd om een andere kant van de Aziatische keuken te ontdekken. En hoe kan dat beter dan met deze smeuïge teriyaki short ribs?
Ossenhaas met portsaus en friet
Een frietje zal je niet snel serveren op een eerste date, of toch wel? Enkel en alleen maar wanneer je de patatjes serveert in combinatie met deze ossenhaas met portsaus. Supermals vlees en een hele rijke saus waar je je vingers bij aflikt!
Ravioli met eidooier, salie en ‘nduja-olie
Gaan jullie voor superzachte ravioli met een vulling van ricotta, een saus van zachte eidooier en een olie van ‘nduja-worst? Word je niet verliefd op elkaar, dan wel op dit gerecht…
Ingrediënten
- 50 g ‘nduja (*)
- 2 el olijfolie
- 6 blaadjes salie
Het pastadeeg
- 150 g bloem type 00 extra (voor pasta)
- zout
- 1 ei
- 2 eidooiers
De vulling
- 150 g ricotta
- 25 g extra parmezaan (fijngeraspt)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- nootmuskaat
- peper
- 4 eidooiers
Benodigdheden
- vershoudfolie
- spuitzak
- uitsteekvorm
- pastamachine
Bereiding
Doe voor het pastadeeg 150 g bloem in een kom met ½ tl zout en maak een kuiltje in het midden. Breek het hele ei boven het kuiltje en voeg de 2 eidooiers toe. Kluts het ei met een vork. Meng daarbij geleidelijk de bloem van de rand erdoorheen tot het een gebonden mengsel vormt. Kneed het verder met de handen tot een grof deeg. Voeg eventueel een beetje eiwit toe als het deeg droog aanvoelt. Als het deeg loskomt van de rand, kneed het dan nog ca. 10 minuten door tot het glad en elastisch is. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het in de koelkast.
Klop voor de vulling met een garde de ricotta, 25 g parmezaan, de knoflook, een snuf gemalen nootmuskaat, zout en peper door elkaar. Doe het mengsel in een spuitzak met een spuitmond van 1 cm Ø.
Snijd het pastadeeg in tweeën en draai elk deel door een pastamachine, beginnend op de wijdste stand. Draai het deeg tweemaal door elke stand tot en met de voorlaatste stand.
Bestuif een werkblad met bloem en leg er de twee pastavellen op. Spuit op een pastavel 4 open ringen van 5 cm Ø van de vulling, met ca. 8 cm ruimte tussen de ringen. Spuit bovenop elke ring nog een ring, zodat de rand hoog genoeg is om er een eidooier in te doen. Laat voorzichtig in elke ring een eidooier glijden. Maak met je vinger het deeg rondom de ringen vochtig.
Leg het tweede pastavel er voorzichtig bovenop en druk het deeg rondom de ravioli voorzichtig aan, zodat er zich geen luchtbellen vormen. Steek de ravioli uit met een uitsteekvorm.
Doe de ‘nduja en de olijfolie in een koude koekenpan en verhit tot het vet van de ‘nduja gesmolten is. Verbrokkel de worst met een houten lepel. Voeg de salie toe en bak hem 1 minuut in de olie.
Breng water met wat zout in een grote pan aan de kook. Kook de ravioli ca. 3 minuten en neem ze uit het water met een schuimspaan.
Serveer de ravioli met de ‘nduja-olie en de salie en bestrooi met extra parmezaan.
*’Nduja is pikante smeerbare worst uit Zuid-Italië, verkrijgbaar bij gespecialiseerde delicatessenzaken of online.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Emily Kydd
Lees meer over romantische gerechten:
Onze tips
WIN Foodies kerstcadeautjes: een cadeaubon voor een diner bij Zoldering van Sherry Wijnen
Herman den Blijker onthult zijn culinaire reis naar een topcarrière
Foodies test Freasy: wat vinden wij van diepvriesmaaltijden?
Vers van de pers: pasta van Toscanini bij je thuis en meer!
Dubai chocolade: wat is het en waarom is het zo’n trend?
Vers van de pers: gezonde snackmuur op school, KULT Kefir en meer!
Sneak peek: dit kun je verwachten in Het Grote Kerstnummer van Foodies
Pepernoten met gekke smaken getest: alleen deze nieuwe variant is écht lekker
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.