Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Teriyaki Short Ribs

Teriyaki short ribs met rijst en gepickelde groenten

  • Gemiddeld

  • ca. 4 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 4 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit voor de gepickelde groenten de rijstwijnazijn met de suiker, de szechuanpeper, de rode peper en 100 ml water tot de suiker is opgelost. Laat helemaal afkoelen. Schenk het vocht over de plakjes groenten in een kom. Laat een paar uur of nog liever een nacht trekken.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Verhit de olie in een braadpan en bak de short ribs rondom goed goudbruin. Verhit ondertussen de sojasaus, de mirin, de suiker, de runderbouillon, de gember, de knoflook en de steranijs in een pannetje tot de suiker is opgelost. Schenk het bakvocht uit de braadpan in een vuurvaste kom. Schenk het soja-mirinmengsel over de short ribs. Leg de short ribs met het bot naar boven. Schenk er zoveel water bij dat het vlees onderstaat maar het bot niet. Doe een deksel op de pan en gaar ca. 3 uur in de oven.

  3. Verhoog de temperatuur van de oven (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Neem de deksel van de pan, schep het vet van het oppervlak en gaar nog ca. 1 uur verder in de oven zonder deksel. Bedruip het vlees daarbij regelmatig met het vocht. Het vlees moet heel zacht zijn en de saus ingedikt. Laat de gepickelde groenten uitlekken en meng ze met de rijst. Serveer met de short ribs en bestrooi met de koriander en het sesamzaad.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Emily Kydd

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)