Eggs benedict-pizza met buffelhollandaise
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Maak het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het ca. 1 uur rijzen of tot het in volume verdubbeld is. Breng water aan de kook en kook de eieren 4 minuten op laag vuur. Leg ze daarna direct in ijskoud water en laat helemaal afkoelen. Gril of bak 2 plakjes prosciutto krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Leg apart als topping voor de pizza.
Vul voor de hollandaisesaus een pannetje voor 1/3 met water en breng het aan de kook. Zet het vuur uit. Zet een vuurvaste kom op het pannetje. Voeg de eidooier toe en klop hem 2-3 minuten luchtig. Neem de kom als hij te heet wordt van het pannetje, zodat de eidooier niet stolt. Voeg al kloppend geleidelijk de geklaarde boter toe tot een mayonaise-achtig mengsel. Voeg als het te dik is 1 tl kokend water toe. Klop er de rodepepersaus en een snufje zout doorheen en houd warm. Maak de hollandaisesaus liever niet te lang van tevoren.**
Verhit de grill van de oven en verhit een ovenvaste koekenpan op het vuur. Rol het deeg zo uit dat het in de koekenpan past. Meng de ricotta met de knoflook, de geraspte citroenschil, zout en peper. Til het deeg voorzichtig in de koekenpan. Verdeel het ricottamengsel over de pizzabodem en laat 3 cm van de rand vrij. Verdeel de overige prosciutto eroverheen. Verdeel de fontina eroverheen en scheur de mozzarella er in stukjes overheen. Bak de pizza ca. 5 minuten op hoog vuur in de koekenpan tot de bodem goudbruin is en het deeg omhoogkomt. Zet hem daarna ca. 5 minuten onder de grill tot de kaas bubbelt en de rand licht goudbruin is.
Pel de eieren heel voorzichtig, ze zijn erg zacht, en leg ze op de pizza. Lepel de helft van de hollandaisesaus eroverheen en bak de pizza nog ca. 2 minuten onder de grill goudbruin. Neem hem uit de oven, verscheur de blaadjes basilicum eroverheen en verdeel de krokante prosciutto eroverheen. Serveer met de sla en de overige hollandaisesaus om de korst in te dippen.