Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
zonnevis

Zonnevis met aardappel-venkeldauphinoise en salsa verde

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel de plakjes aardappel, venkel en knoflook over een ronde ovenschaal (35 cm Ø) of ovenvaste koekenpan. Roer de melk en de slagroom door elkaar en schenk eroverheen. Bak de dauphinoise ca. 50 minuten in de oven. Dek hem daarbij af met aluminiumfolie als hij te snel bruin kleurt.

  2. Verhoog de temperatuur (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Leg de vis op de dauphinoise, druppel de olijfolie eroverheen en bestrooi goed met zout en peper. Bak ca. 30 minuten in de oven tot de vis gaar is (het visvlees moet makkelijk loskomen van de graat).

  3. Meng de ingrediënten voor de salsa verde door elkaar. Verdeel de plakjes citroen en de salsa verde over de vis.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Emily Kydd

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)