Zonnevis met aardappel-venkeldauphinoise en salsa verde
Gemiddeld
ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel de plakjes aardappel, venkel en knoflook over een ronde ovenschaal (35 cm Ø) of ovenvaste koekenpan. Roer de melk en de slagroom door elkaar en schenk eroverheen. Bak de dauphinoise ca. 50 minuten in de oven. Dek hem daarbij af met aluminiumfolie als hij te snel bruin kleurt.
Verhoog de temperatuur (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Leg de vis op de dauphinoise, druppel de olijfolie eroverheen en bestrooi goed met zout en peper. Bak ca. 30 minuten in de oven tot de vis gaar is (het visvlees moet makkelijk loskomen van de graat).
Meng de ingrediënten voor de salsa verde door elkaar. Verdeel de plakjes citroen en de salsa verde over de vis.