Oliebollen opwarmen

Heb jij na de jaarwisseling oliebollen over? Dan kan je ze bewaren zodat je ze op een later moment kan opwarmen. Oliebollen van gisteren smaken vandaag minstens net zo lekker. Als je tenminste weet hoe je oliebollen het beste kunt opwarmen en bewaren. Daarom delen wij de beste tips!

Wil je ook iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Oliebollen bewaren

Wil je de oliebollen van oud & nieuw nog wat dagen bewaren? Geen probleem, volgens het Voedingscentrum kan je gebakken oliebollen tot twee dagen in de koelkast bewaren. Je hoeft dus echt niet die hele schaal in een keer op te eten. Wel is het belangrijk dat je de bollen goed lichtdicht verpakt.

Wil je de oliebollen liever wat later in het jaar nog eten? Vries ze dan in. Zo houd je overgebleven oliebollen tot wel drie maanden goed. In maart zal iedereen jaloers op je zijn!

Oliebollen opwarmen in de oven

Trek in een oliebol? Dan zijn er verschillende manieren waarop je oliebollen kunt opwarmen. Stop ze bijvoorbeeld in de oven, magnetron en airfryer. Kies zelf wat je het makkelijkste vindt. Hoe lang je oliebollen precies moet opwarmen verschilt over het algemeen per apparaat.

Oliebollen opwarmen in de oven

We beginnen met onze favoriete manier: oliebollen opwarmen in de oven. Verwarm de oven voor op 145 graden Celsius en verwarm de oliebollen vervolgens voor vijf minuten. Door ze in de oven te verwarmen, zal je een mooi krokant korstje krijgen.

Oliebollen opwarmen in de magnetron

Ben je wat ongeduldig en wil je gelijk een oliebol eten? Dan kan je ze het beste opwarmen in de magnetron. In de magnetron piep je ze in twee minuten op. Kies hierbij de verwarmstand van 850 Watt.

Oliebollen opwarmen in de airfryer

De airfryer wint de laatste jaren aan populariteit en wij snappen goed waarom. Het is supersnel en je krijgt krokante bollen. Verwarm de airfryer voor op 150 graden Celsius en verwarm de oliebollen vervolgens drie minuten.

Recept: oliebollen bakken

Trek gekregen en geen oliebollen om op te warmen? Steek je handen dan uit de mouwen en ga met het onderstaande recept aan de slag. Wij leggen je stap-voor-stap uit hoe je thuis de beste oliebollen bakt. Of met een beetje geluk kun je nog de beste oliebollen van Nederland halen of scoor je een overgebleven zakje met oliebollen uit de supermarkt.

> naar zelf oliebollen maken: stap-voor-stap uitleg

zelf oliebollen maken

Lees ook: Wat te doen met overgebleven oliebollen?