Het recept voor de beste macarons: het beslag

De eerste stap van het recept voor de beste macarons. Let op de dikte van het beslag. Dit is namelijk erg belangrijk: het moet net vloeibaar genoeg zijn zodat de bovenkant mooi vlak uitvloeit.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gebruik het juiste meel

Gebruik zeer fijn amandelmeel of maal het zelf. Hoe fijner het meel, hoe gladder je macarons worden. Dit kun je gemakkelijk doen in je eigen keukenmachine, of koop het bij de (online) supermarkt.

Geen stappen overslaan

Sla het drogen tussen het opspuiten en het bakken niet over! Hierdoor krijgen je macarons de mooie gladde bovenkant en het kenmerkende ‘voetje’. Neem de tijd, alleen zo maak je de beste macarons.

Cooling down

Laat de macarons volledig afkoelen op de plaat, anders gaan ze zeker kapot aan de onderkant. Geduld is een schone zaak, zeker in dit geval.

De vulling

Botercrèmes en ganache liggen het meest voor de hand voor de vulling. Roomvullingen en jamvullingen spuit je zo laat mogelijk op de macarons, omdat de koekjes hiervan snel te zacht worden. Varieer naar hartenlust met verschillende smaken en kleuren.

In één keer opeten

Of je bewaart ze in een afgesloten doos ca. 2 tot maximaal 3 dagen in de koelkast. Al is in één keer opeten misschien het beste advies. Uitdelen behoort tot de optie, maar dat hoeft natuurlijk niet. En dan nu het recept voor de beste macarons uitproberen!

Het recept voor de beste macarons

Tip van Willem: “De juiste verhoudingen zijn belangrijk bij het maken van macarons. Weeg daarom alles, ook de eiwitten en het water, goed af.”

recept voor de beste macarons

Lees ook: Zo bak jij het perfecte Franse stokbrood