Advertentie
Banketbakkersroom wordt ook wel gele room of crème patissière genoemd. Eigenlijk is het geen echte room, maar een gekookte, puddingachtige crème. Je maakt deze crème op basis van onder andere melk, vanille, suiker en eidooiers. Vaak maak je het in grote getalen waardoor je een hoop overhoudt. Wij vertellen je hoe je de room het beste kunt bewaren en wat voor lekkers je ermee maakt!
Iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Overgebleven banketbakkersroom bewaren
Wanneer je een grote pan banketbakkersroom hebt gemaakt, kun je deze het beste zo snel mogelijk in een afgesloten bakje in de koelkast zetten. Zo blijft de room het langste goed en kun je ‘m volgens het Voedingscentrum drie tot vijf dagen bewaren. Gebruik vervolgens een schone lepel om de benodigde hoeveelheid uit het bakje te scheppen.
Recepten met banketbakkersroom
Hoe lekker het ook is om het hele pannetje room uit te likken, er zijn veel recepten waarin je het verwerkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een klassieke appeltaart, puddingbroodjes of smakelijke soesjes? Wij verzamelden de lekkerste recepten voor je.
Tartelette met appel en banketbakkersroom
Heb je banketbakkersroom en bladerdeeg over? Dan is dit jouw ultieme no waste recept! Wanneer je het banketbakkersroom al in de koelkast hebt staan, kun je het recept vanaf stap 3 volgen.
Naar het receptAppeltaart met banketbakkersroom
Deze klassieke appeltaart wordt onweerstaanbaar lekker door de toevoeging van de room. Probeer maar eens uit, je hebt vast nog nooit zo’n romige appeltaart gegeten!
Naar het receptAardbeien-roomvlaai
Romig, knapperig, fruitig en zoet. Deze taart heeft alles. We hoeven je niet uit te leggen dat de combinatie van aardbeien er room geweldig is.
Naar het receptKoffiesoesjes
Slagroomsoesjes, maar dan net even wat anders. Deze soesjes vul je namelijk niet met slagroom, maar met room en koffie. Erg lekker bij bijvoorbeeld – je raadt het al – de koffie of thee.
Naar het receptPuddingbroodjes
Dit recept is absoluut favoriet op de redactie. Een heerlijke zacht broodje met een romige en zoet vulling. Net als bij Bossche bollen hoort knoeien er een beetje bij natuurlijk.
Naar het receptChocoladebavarois met oreo-kruimels
Met crème patissière als basis maak je fantastische bavarois. Zeker in combinatie met chocolade en oreo-kruimels. Loopt het water je al in de mond?
Naar het receptOnze tips
Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in mei
High tea: 9x recepten en alle do’s & don’ts
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.