Banketbakkersroom wordt ook wel gele room of crème patissière genoemd. Eigenlijk is het geen echte room, maar een gekookte, puddingachtige crème. Je maakt deze crème op basis van onder andere melk, vanille, suiker en eidooiers. Vaak maak je het in grote getalen waardoor je een hoop overhoudt. Wij vertellen je hoe je de room het beste kunt bewaren en wat voor lekkers je ermee maakt!

Iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Overgebleven banketbakkersroom bewaren

Wanneer je een grote pan banketbakkersroom hebt gemaakt, kun je deze het beste zo snel mogelijk in een afgesloten bakje in de koelkast zetten. Zo blijft de room het langste goed en kun je ‘m volgens het Voedingscentrum drie tot vijf dagen bewaren. Gebruik vervolgens een schone lepel om de benodigde hoeveelheid uit het bakje te scheppen.

Recepten met banketbakkersroom

Hoe lekker het ook is om het hele pannetje room uit te likken, er zijn veel recepten waarin je het verwerkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een klassieke appeltaart, puddingbroodjes of smakelijke soesjes? Wij verzamelden de lekkerste recepten voor je.

Tartelette met appel en banketbakkersroom

Heb je banketbakkersroom en bladerdeeg over? Dan is dit jouw ultieme no waste recept! Wanneer je het banketbakkersroom al in de koelkast hebt staan, kun je het recept vanaf stap 3 volgen.

overgebleven banketbakkersroom

Appeltaart met banketbakkersroom

Deze klassieke appeltaart wordt onweerstaanbaar lekker door de toevoeging van de room. Probeer maar eens uit, je hebt vast nog nooit zo’n romige appeltaart gegeten!

Appeltaart met banketbakkersroom

Aardbeien-roomvlaai

Romig, knapperig, fruitig en zoet. Deze taart heeft alles. We hoeven je niet uit te leggen dat de combinatie van aardbeien er room geweldig is.

Aardbeien roomvlaai weekendbaksels

Koffiesoesjes

Slagroomsoesjes, maar dan net even wat anders. Deze soesjes vul je namelijk niet met slagroom, maar met room en koffie. Erg lekker bij bijvoorbeeld – je raadt het al – de koffie of thee.

koffiesoesjes

Puddingbroodjes

Dit recept is absoluut favoriet op de redactie. Een heerlijke zacht broodje met een romige en zoet vulling. Net als bij Bossche bollen hoort knoeien er een beetje bij natuurlijk.

Banketbakkersroom: puddingbroodjes

Chocoladebavarois met oreo-kruimels

Met crème patissière als basis maak je fantastische bavarois. Zeker in combinatie met chocolade en oreo-kruimels. Loopt het water je al in de mond?

Chocoladebavarois met oreo-kruimels