Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Banketbakkersroom

No waste: dit maak je met overgebleven restjes banketbakkersroom

Advertentie

Wist je dat er in Nederland jaarlijks miljarden kilo's voedsel verloren gaan? Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Want waarom zou je voedsel weggooien als je er ook wat lekkers mee kan maken? Wij laten zien dat je echt nooit eten weg hoeft te gooien. Goed voor je portemonnee én het milieu. Elke dinsdag delen we de beste tips & tricks voor zo weinig mogelijk verspilling in je keuken.

Banketbakkersroom wordt ook wel gele room of crème patissière genoemd. Eigenlijk is het geen echte room, maar een gekookte, puddingachtige crème. Je maakt deze crème op basis van onder andere melk, vanille, suiker en eidooiers. Vaak maak je het in grote getalen waardoor je een hoop overhoudt. Wij vertellen je hoe je de room het beste kunt bewaren en wat voor lekkers je ermee maakt!

Iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Overgebleven banketbakkersroom bewaren

Wanneer je een grote pan banketbakkersroom hebt gemaakt, kun je deze het beste zo snel mogelijk in een afgesloten bakje in de koelkast zetten. Zo blijft de room het langste goed en kun je ‘m volgens het Voedingscentrum drie tot vijf dagen bewaren. Gebruik vervolgens een schone lepel om de benodigde hoeveelheid uit het bakje te scheppen.

Recepten met banketbakkersroom

Hoe lekker het ook is om het hele pannetje room uit te likken, er zijn veel recepten waarin je het verwerkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een klassieke appeltaart, puddingbroodjes of smakelijke soesjes? Wij verzamelden de lekkerste recepten voor je.

Cover voor

Tartelette met appel en banketbakkersroom

Heb je banketbakkersroom en bladerdeeg over? Dan is dit jouw ultieme no waste recept! Wanneer je het banketbakkersroom al in de koelkast hebt staan, kun je het recept vanaf stap 3 volgen.

Naar het recept
Appeltaart met banketbakkersroom

Appeltaart met banketbakkersroom

Deze klassieke appeltaart wordt onweerstaanbaar lekker door de toevoeging van de room. Probeer maar eens uit, je hebt vast nog nooit zo’n romige appeltaart gegeten!

Naar het recept
Aardbeien roomvlaai weekendbaksels

Aardbeien-roomvlaai

Romig, knapperig, fruitig en zoet. Deze taart heeft alles. We hoeven je niet uit te leggen dat de combinatie van aardbeien er room geweldig is.

Naar het recept
bakken met koffie: koffiesoesjes

Koffiesoesjes

Slagroomsoesjes, maar dan net even wat anders. Deze soesjes vul je namelijk niet met slagroom, maar met room en koffie. Erg lekker bij bijvoorbeeld – je raadt het al – de koffie of thee.

Naar het recept
Banketbakkersroom: puddingbroodjes

Puddingbroodjes

Dit recept is absoluut favoriet op de redactie. Een heerlijke zacht broodje met een romige en zoet vulling. Net als bij Bossche bollen hoort knoeien er een beetje bij natuurlijk.

Naar het recept
Chocoladebavarois met oreo-kruimels

Chocoladebavarois met oreo-kruimels

Met crème patissière als basis maak je fantastische bavarois. Zeker in combinatie met chocolade en oreo-kruimels. Loopt het water je al in de mond?

Naar het recept
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!