Bereiding

  1. Verwarm voor de briochebroodjes de melk tot lauwwarm. Meng de gist met de melk en laat ca. 10 minuten staan. Meng in de kom van
    een staande mixer de bloem, de suiker en het zout. Meng de eieren met de gistmelk. Voeg het gistmengsel toe aan het bloemmengsel en kneed met de deeghaak in ca. 5 minuten tot een glad deeg. Voeg 100 g zachte boter in stukjes toe en kneed het geheel nog 5 minuten goed door. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg op een warme plek ca. 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  2. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en vorm er bolletjes van. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en dek losjes af met een vochtige theedoek. Laat op een warme plek nog 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 210°C / hetelucht: 190°C).
  3. Bak de briochebroodjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar in de oven. Neem uit de oven en laat de broodjes afkoelen op een rooster.
  4. Schep de banketbakkersroom in de spuitzak. Bestrijk de broodjes met de gesmolten boter en wentel ze in de suiker. Snijd de broodjes in met een kartelmes en vul ze met de banketbakkersroom.

Klik hier voor het basisrecept banketbakkersroom

Per broodje: ca. 319 kcal
9 g eiwit | 16 g vet | 34 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen