Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
bakken met koffie: koffiesoesjes

Koffiesoesjes

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • 25 minuten wachttijd25 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 40

Ingrediënten

Voor de vulling

Bereiding

  1. Maak voor de vulling de banketbakkersroom en voeg samen met de vanille ook de gemalen koffie toe. Zeef de crème door een extra fijne zeef. Je kunt evt. ook oploskoffie gebruiken. Schep de crème in een spuitzak en laat afkoelen.

  2. Doe voor de soesjes de melk met de boter, het zout en de suiker in een pan en breng aan de kook. Neem van het vuur en voeg de bloem toe. Roer met een houten lepel goed door elkaar. Zet de pan terug op laag vuur en blijf roeren tot het deeg mooi gaat glanzen en als een bal loslaat van de pan. Neem een klein beetje van het deeg tussen je vingertoppen en wrijf ze over elkaar. Voelt het nog een beetje ‘zanderig’ dan moet het deeg nog langer garen. Doe het deeg in een kom (evt. van een mixer) en laat ca. 5 minuten afkoelen.

  3. Klop de eieren een voor een door het beslag en zorg dat het ei telkens goed opgenomen is voor je het volgende ei toevoegt. Het beslag moet uiteindelijk de structuur van dikke yoghurt hebben, zodat het net een beetje uitvloeit als je het op een bakplaat spuit. Schep het beslag in een spuitzak. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C).

  4. Spuit dotjes (ca. 4 cm Ø) van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soesjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  5. Prik in elk soesje een gaatje aan de onderkant. Vul de soesjes met de koffiecrème. Roer voor het glazuur de poedersuiker en de oploskoffie met zoveel water door elkaar tot je een mooi glazuur hebt dat net van de garde afdruipt. Doop de bovenkant van elk soesje in het glazuur en veeg overtollig glazuur langs de rand van de kom af. Laat op een rooster uitdruipen en drogen. Garneer met een klein beetje oploskoffie.

Per portie: 59 kcal | 5 g koolhydraten | 2 g eiwit | 3 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)