Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Chocoladebavarois met oreo-kruimels

Chocoladebavarois met oreo-kruimels

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Voor de karamelsaus

Met crème patissière als basis maak je fantastische bavarois!

Bereiding

  1. Week de gelatine in koud water. Maak de banketbakkersroom en los de gelatine op in de nog warme room. Voeg de chocolade en het
    cacaopoeder toe en laat de chocolade smelten. Roer goed door tot een glad geheel en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Klop de slagroom stijf en spatel hem in 2 delen voorzichtig door de crème. Schep het geheel in een puddingvorm en zet in de koelkast om op te laten stijven.

  3. Verwarm voor de karamelsaus de suiker met een scheutje water in een pan en laat de suiker rustig karamelliseren tot een mooie bruine
    karamel. Neem van het vuur, voeg de boter toe en laat hem smelten. Voeg de slagroom toe en roer voorzichtig door. Zet opnieuw op het vuur en breng rustig aan de kook tot de karamel helemaal is opgelost. Test de dikte van de saus door een paar druppels op een koud bordje te scheppen. Voeg evt. een beetje water toe als de saus te dik is. Roer het zout door de karamelsaus en laat hem helemaal afkoelen.

  4. Dompel de puddingvorm kort in een bak heet water om de bavarois los te maken van de vorm. Zet er een bord of schaal bovenop en keer het geheel in een keer om zodat de bavarois op het bord komt te liggen. Verwijder de vorm. Bestrooi de bavarois met de koekkruimels en druip er royaal de karamelsaus overheen.

Per portie: 427 kcal | 37 g koolhydraten | 5 g eiwit | 29 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)