Advertentie
De salade caprese is een van de populairste gerechten uit de Italiaanse keuken. Niet gek want de salade ziet er niet alleen mooi uit maar smaakt ook nog eens heerlijk. Benieuwd hoe je de klassieker zelf maakt? Lees dan snel verder!
Nog meer lekkere Italiaanse recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recept: salade caprese
De salade caprese is zo makkelijk te maken dat er geen vast recept voor is. Toch is de basis haast altijd hetzelfde. De salade bestaat voornamelijk uit plakken dungesneden tomaat en mozzarella. Soms worden de tomaat en mozzarella in blokjes gesneden maar dat hoort eigenlijk niet. Want wanneer je ze in plakken snijdt, kan je ze mooi rangschikken op het bord. Vaak worden ze vervolgens besprenkeld met wat goede olijfolie en een snuf zout en peper om het op smaak te brengen. Om het geheel af te maken mogen de blaadjes basilicum niet ontbreken. Deze geven smaak en zorgen ervoor dat het gerecht dezelfde kleuren bevat als de Italiaanse vlag. De salade kan je als voor- of bijgerecht serveren en is lekker in combinatie met ciabatta.
> naar het basisrecept: insalata caprese
Caprese maken:
Al is het Italiaanse gerecht ogenschijnlijk simpel, dat betekent niet dat je er niet mee kan variëren. Wat denk je bijvoorbeeld van de onderstaande recepten? Zo geef je de klassieker een twist!
Variatie 1: met gegrilde bimi
Bekende smaakmakers in een nieuw jasje. Dit is het traditionele gerecht maar dan met knapperige bimi en een ziltige dressing van kappertjes. Dat is minstens net zo lekker maar wel net even anders dan je gewend bent. Probeer maar!
> naar het recept: salade caprese met gegrilde bimi
Variatie 2: met gegrilde nectarine en burrata
Een salade caprese saai? Nee, natuurlijk niet. Samen met Foodies Friend Foxilicious geven we de klassieker een twist door het te maken met gegrilde nectarine en verse burrata. Deze ingrediënten maken de salade lekker zoet en romig. Dat wordt genieten!
> naar het recept: salade caprese met gegrilde nectarine en burrata
Lees ook:
Deze producten wil je op vakantie meenemen uit de Italiaanse supermarkt!
Hotspots: de beste Italiaanse restaurants van Nederland
Net even anders: 10x verrassende pastasalades recepten
Onze tips
Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in mei
High tea: 9x recepten en alle do’s & don’ts
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.