Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Orecchiette-salade met garnalen en feta

Net even anders: 10x verrassende pastasalades

Advertentie

Zin in een pastasalade maar ben jij de standaard versie met pesto, tomaatjes en mozzarella stiekem wel een beetje zat? Lees dan snel verder, wij delen een lijstje vol verrassende pastasalades met je!

Laat de pesto maar in de kast staan! Hoe lekker het ook is, we maken deze pastasalades nét even wat spannender. Met kruiden en specerijen zoals za’atar en dille bijvoorbeeld. Want waarom zou je voor een gewone pasta gaan als je ook voor zalige smaakmakers kunt kiezen? Kies ervoor om koude pastasalade te maken met een heerlijke twist.

Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Verrassende pastasalades

Van een Griekse tortellinisalade tot kruidige salade met orzo: deze pastasalades zijn een stuk spannender dan je gewend bent!

Orzosalade met artisjok

Orzosalade met artisjok

Heb je zin in een frisse maaltijdsalade in het zonnetje? Dan is dit recept perfect voor jou. Door de orzo vult de salade goed, de artisjokken, uien en olijven geven de salade diepte en smaak.

Naar het recept
pastasalade met vegetarische kip en perzik

Pastasalade met vegetarische kip en perzik

Een pastasalade saai? Nee natuurlijk niet. De combinatie van kip en perzik is verrassend en ook nog een hartstikke lekker. Probeer maar!

Naar het recept
Lekker makkelijk: Griekse tortellinisalade

Griekse tortellinisalade

Deze lekkere snelle salade van @uitpaulineskeuken maak je in een kwartier. Zo houd je genoeg tijd over om lekker van het zonnetje te genieten. Of maak juist éxtra veel salade, heb je morgen ook nog een lekkere lunch!

Naar het recept
Cover voor

Garnalen-pastasalade met dille

Dille is een kruid dat vaak wordt vergeten. Zonde, want het een echte smaakmaker. Bijvoorbeeld in deze fijne salade met garnalen.

Naar het recept
Pastasalade met za’atar en groene olijven

Pastasalade met za’atar en groene olijven

Za’atar is een groen specerijenmengsel uit het Midden-Oosten. Deze melange is één van de ‘Ottolenghi’s ingredients’, de 10 ingrediënten waar de bekende Brits-Israëlische culinaire goeroe Yotam Ottolenghi bij zweert. Wij sluiten ons helemaal bij hem aan en maken er maar wat graag deze heerlijke pasta mee.

Naar het recept
Orecchiette-salade met garnalen en feta

Orecchiette-salade met garnalen en feta

Voor garnalen mag je ons altijd wakker maken, maar al helemaal in combinatie met orecchiette, feta en een dressing van zongedroogde tomaat. Een feestje op je bord, snel én ook nog eens erg lekker!

Naar het recept
Orzosalade met sperziebonen en tonijn

Orzo salade met sperziebonen en tonijn

Dit recept is super simpel: doe de sperziebonen, de orzo, de olijfolie, de tonijn, de paprika, de olijven, uien en de dille in een kom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Easy does it!

Naar het recept
Pastasalade met tonijn en kappertjes

Pastasalade met tonijn en kappertjes

Snel, simpel en superlekker. Dit gerecht is wat ons betreft een echte winner. Geloof ons maar, zodra je deze pastasalade eenmaal geprobeerd hebt wil je ‘m vast meerdere keren per week maken.

Naar het recept
pastasalade deli

Pastasalade deli

Liefhebbers van de mediterrane keuken halen hun hart op bij deze pastasalade. Met artisjok, paprika en olijven is dit een maaltijd die op vakantie niet zou misstaan.

Naar het recept
Antipasto-salade met tortellini en grissini van zwarte olijven

Antipasto-salade met grissini van zwarte olijven

A salad a day: dit doktersadvies slaat niemand in de wind. Daarom zetten wij deze salade met romige mozzarella en knapperige grissini maar wat graag op tafel. Wat zeg ik: het liefste elke dag!

Naar het recept
Foodies favoriet
Orzosalade met artisjok

Orzosalade met artisjok

Heb je zin in een frisse maaltijdsalade in het zonnetje? Dan is dit recept perfect voor jou. Door de orzo vult de salade goed, de artisjokken, uien en olijven geven de salade diepte en smaak.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

½ rode ui – in dunne ringen
2 el rodewijnazijn
een snufje suiker
100 g orzo of andere kleine pasta
2 el olijfolie
2 geroosterde paprika’s- uit blik & in stukjes
12 kalamata-olijven zonder pit – gehalveerd
½ blikje artisjokharten – uitgelekt & in stukjes
6 zongedroogde tomaten – in stukjes
een handje vers basilicum – blaadjes gescheurd

Bereiding

  1. 1. Meng de rode ui met de rodewijnazijn en de suiker en zet opzij. Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de orzo af.

  2. 2. Voeg de olijfolie, zout en peper toe aan de rode ui. Roer de orzo, de paprika, de olijven, de artisjok en de tomaten erdoorheen. Verdeel de salade over borden. Garneer met het verse basilicum.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!