
Heb je zin in een pastasalade maar ben je weleens uitgekeken op je vaste repertoire? Lees dan snel verder, want wij delen een lijstje vol verrassende pastasalades met je!
Lees verder na de advertentie
Verrassende pastasalades
Laat de pesto maar in de kast staan en de tomaatjes met mozzarella voor wat het is. Hoe lekker deze ingrediënten ook smaken in een salade, we maken deze pastasalades nét even wat spannender. Met kruiden en specerijen zoals za’atar en dille bijvoorbeeld. Want waarom zou je voor een gewone pastasalade gaan als je ook voor de onderstaande recepten kunt kiezen? Zo kun je koude pastasalade maken met een twist!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Pastasalade recepten
Van een Griekse tortellinisalade tot kruidige salade met orzo: deze pastasalades zijn een stuk spannender dan je gewend bent!

Orzosalade met artisjok
Heb je zin in een frisse maaltijdsalade in het zonnetje? Dan is dit recept perfect voor jou. Door de orzo vult de salade goed, de artisjokken, uien en olijven geven de salade diepte en smaak.

Griekse tortellinisalade
Deze lekkere snelle salade van @uitpaulineskeuken maak je in een kwartier. Zo houd je genoeg tijd over om lekker van het zonnetje te genieten. Of maak juist éxtra veel salade, heb je morgen ook nog een lekkere lunch!

Pastasalade met vegetarische kip en perzik
Een pastasalade saai? Nee natuurlijk niet. De combinatie van kip en perzik is verrassend en ook nog een hartstikke lekker. Probeer maar!

Garnalen-pastasalade met dille
Dille is een kruid dat vaak wordt vergeten. Zonde, want het een echte smaakmaker. Bijvoorbeeld in deze fijne salade met garnalen.

Orecchiette-salade met garnalen en feta
Voor garnalen mag je ons altijd wakker maken, maar al helemaal in combinatie met orecchiette, feta en een dressing van zongedroogde tomaat. Een feestje op je bord, snel én ook nog eens erg lekker!

Pastasalade met za’atar en groene olijven
Za’atar is een groen specerijenmengsel uit het Midden-Oosten. Deze melange is één van de ‘Ottolenghi’s ingredients’, de 10 ingrediënten waar de bekende Brits-Israëlische culinaire goeroe Yotam Ottolenghi bij zweert. Wij sluiten ons helemaal bij hem aan en maken er maar wat graag deze heerlijke pasta mee.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Orzo salade met sperziebonen en tonijn
Dit recept is super simpel: doe de sperziebonen, de orzo, de olijfolie, de tonijn, de paprika, de olijven, uien en de dille in een kom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Easy does it!

Pastasalade met tonijn en kappertjes
Snel, simpel en superlekker. Dit gerecht is wat ons betreft een echte winner. Geloof ons maar, zodra je deze pastasalade eenmaal geprobeerd hebt wil je ‘m vast meerdere keren per week maken.

Pastasalade deli
Liefhebbers van de mediterrane keuken halen hun hart op bij deze pastasalade. Met artisjok, paprika en olijven is dit een maaltijd die op vakantie niet zou misstaan.

Antipasto-salade met grissini van zwarte olijven
A salad a day: dit doktersadvies slaat niemand in de wind. Daarom zetten wij deze salade met romige mozzarella en knapperige grissini maar wat graag op tafel. Wat zeg ik: het liefste elke dag!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Orecchiette-salade met garnalen en feta
Voor garnalen mag je ons altijd wakker maken, maar al helemaal in combinatie met orecchiette, feta en een dressing van zongedroogde tomaat. Een feestje op je bord, snel én ook nog eens erg lekker!
Ingrediënten
Voor de dressing
Bereiding
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en spoel hem af met koud water. Laat goed uitlekken.
Doe de ingrediënten voor de dressing in een kleine foodprocessor en draai tot een glad geheel. Giet de dressing in een grote kom. Voeg de pasta, de garnalen en veel zout en peper toe. Meng het geheel goed door elkaar.
Voeg de feta, de basilicum en de rucola toe en serveer direct.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Katja Harding-Irmer Foodstyling: Amy Kinnear
Onze tips

10x de meest gezonde oliën en hoe je ze gebruikt

Koude pastasalade maken: 5x de beste recepten

Salade caprese maken: Italiaans recept en variaties

13x snelle salades die je binnen een kwartier op tafel zet

Rauwe aardappel eten? Dit is waarom je deze ingrediënten moet koken

Bootje varen op Koningsdag? Neem deze hapjes mee!

Eten verkopen op de vrijmarkt? Dit werkt altijd

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.