Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Orecchiette-salade met garnalen en feta

Deze pastasalades hebben een verrassende twist (én zijn heel lekker)

Heb je zin in een pastasalade maar ben je weleens uitgekeken op je vaste repertoire? Lees dan snel verder, want wij delen een lijstje vol verrassende pastasalades met je!

Lees verder na de advertentie

Verrassende pastasalades

Laat de pesto maar in de kast staan en de tomaatjes met mozzarella voor wat het is. Hoe lekker deze ingrediënten ook smaken in een salade, we maken deze pastasalades nét even wat spannender. Met kruiden en specerijen zoals za’atar en dille bijvoorbeeld. Want waarom zou je voor een gewone pastasalade gaan als je ook voor de onderstaande recepten kunt kiezen? Zo kun je koude pastasalade maken met een twist!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pastasalade recepten

Van een Griekse tortellinisalade tot kruidige salade met orzo: deze pastasalades zijn een stuk spannender dan je gewend bent!

Orzosalade met artisjok

Orzosalade met artisjok

Heb je zin in een frisse maaltijdsalade in het zonnetje? Dan is dit recept perfect voor jou. Door de orzo vult de salade goed, de artisjokken, uien en olijven geven de salade diepte en smaak.

Naar het recept
Lekker makkelijk: Griekse tortellinisalade

Griekse tortellinisalade

Deze lekkere snelle salade van @uitpaulineskeuken maak je in een kwartier. Zo houd je genoeg tijd over om lekker van het zonnetje te genieten. Of maak juist éxtra veel salade, heb je morgen ook nog een lekkere lunch!

Naar het recept
pastasalade met vegetarische kip en perzik

Pastasalade met vegetarische kip en perzik

Een pastasalade saai? Nee natuurlijk niet. De combinatie van kip en perzik is verrassend en ook nog een hartstikke lekker. Probeer maar!

Naar het recept
Cover voor

Garnalen-pastasalade met dille

Dille is een kruid dat vaak wordt vergeten. Zonde, want het een echte smaakmaker. Bijvoorbeeld in deze fijne salade met garnalen.

Naar het recept
Orecchiette-salade met garnalen en feta

Orecchiette-salade met garnalen en feta

Voor garnalen mag je ons altijd wakker maken, maar al helemaal in combinatie met orecchiette, feta en een dressing van zongedroogde tomaat. Een feestje op je bord, snel én ook nog eens erg lekker!

Naar het recept
Pastasalade met za’atar en groene olijven

Pastasalade met za’atar en groene olijven

Za’atar is een groen specerijenmengsel uit het Midden-Oosten. Deze melange is één van de ‘Ottolenghi’s ingredients’, de 10 ingrediënten waar de bekende Brits-Israëlische culinaire goeroe Yotam Ottolenghi bij zweert. Wij sluiten ons helemaal bij hem aan en maken er maar wat graag deze heerlijke pasta mee.

Naar het recept

Tip!

Orzosalade met sperziebonen en tonijn

Orzo salade met sperziebonen en tonijn

Dit recept is super simpel: doe de sperziebonen, de orzo, de olijfolie, de tonijn, de paprika, de olijven, uien en de dille in een kom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Easy does it!

Naar het recept
Pastasalade met tonijn en kappertjes

Pastasalade met tonijn en kappertjes

Snel, simpel en superlekker. Dit gerecht is wat ons betreft een echte winner. Geloof ons maar, zodra je deze pastasalade eenmaal geprobeerd hebt wil je ‘m vast meerdere keren per week maken.

Naar het recept
pastasalade deli

Pastasalade deli

Liefhebbers van de mediterrane keuken halen hun hart op bij deze pastasalade. Met artisjok, paprika en olijven is dit een maaltijd die op vakantie niet zou misstaan.

Naar het recept
Antipasto-salade met tortellini en grissini van zwarte olijven

Antipasto-salade met grissini van zwarte olijven

A salad a day: dit doktersadvies slaat niemand in de wind. Daarom zetten wij deze salade met romige mozzarella en knapperige grissini maar wat graag op tafel. Wat zeg ik: het liefste elke dag!

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Foodies favoriet
Orecchiette-salade met garnalen en feta

Orecchiette-salade met garnalen en feta

Voor garnalen mag je ons altijd wakker maken, maar al helemaal in combinatie met orecchiette, feta en een dressing van zongedroogde tomaat. Een feestje op je bord, snel én ook nog eens erg lekker!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

300 g orecchiette
zout en peper
300 g cocktailgarnalen – gaar
150 g feta – verkruimeld
blaadjes van 1 bosje basilicum
2 handjes rucola

Voor de dressing

4 partjes zongedroogde tomaat
2 tl kappertjes
½ teentje knoflook
3 el rodewijnazijn
5 el olijfolie

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en spoel hem af met koud water. Laat goed uitlekken.

  2. Doe de ingrediënten voor de dressing in een kleine foodprocessor en draai tot een glad geheel. Giet de dressing in een grote kom. Voeg de pasta, de garnalen en veel zout en peper toe. Meng het geheel goed door elkaar.

  3. Voeg de feta, de basilicum en de rucola toe en serveer direct.

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Janine Ratcliffe  Foto’s: Ant Duncan  Styling: Katja Harding-Irmer  Foodstyling: Amy Kinnear

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!