Cranberrycompote
Met een cranberrycompote zit je met Kerstmis eigenlijk altijd goed. Lekker bij gebraden eendenborst, kerstkalkoen, varkensvlees of natuurlijk bij de kaasplank. En als je dan toch bezig bent, geef een potje aan je (schoon)moeder cadeau. De cranberrycompote is binnen een kwartiertje klaar, dus daarmee maak je gemakkelijk vrienden. Voeg voor een variatie op de klassieke cranberrycompote bijvoorbeeld een stuk verse gember of steranijs tijdens het koken toe.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in dan voor onze nieuwsbrief:
Het recept voor cranberrycompote
Maak 500 g verse cranberry’s schoon en laat ze goed uitlekken. Boen 1 sinaasappel (biologisch) en 1 citroen (biologisch) schoon onder heet water. Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen er in sliertjes af (zorg ervoor dat je het witte gedeelte niet meeneemt want dit smaakt bitter). Pers de sinaasappel en de citroen uit. Breng de cranberry’s met het sap, de schil, 2 kaneelstokjes, 100 g suiker en 100 ml rode port aan de kook. Laat ca. 15 minuten op laag vuur koken tot de bessen stuk zijn. Verwijder de citrusschillen. Giet de compote in schone potten.