Advertentie
Cranberrycompote
Met een cranberrycompote zit je met Kerstmis eigenlijk altijd goed. Lekker bij gebraden eendenborst, kerstkalkoen, varkensvlees of natuurlijk bij de kaasplank. En als je dan toch bezig bent, geef een potje aan je (schoon)moeder cadeau.
De cranberrycompote is binnen een kwartiertje klaar, dus daarmee maak je gemakkelijk vrienden. Voeg voor een variatie op de klassieke cranberrycompote bijvoorbeeld een stuk verse gember of steranijs tijdens het koken toe.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in dan voor onze nieuwsbrief:
Het recept voor cranberrycompote
Maak 500 g verse cranberry’s schoon en laat ze goed uitlekken. Boen 1 sinaasappel (biologisch) en 1 citroen (biologisch) schoon onder heet water. Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen er in sliertjes af (zorg ervoor dat je het witte gedeelte niet meeneemt want dit smaakt bitter). Pers de sinaasappel en de citroen uit. Breng de cranberry’s met het sap, de schil, 2 kaneelstokjes, 100 g suiker en 100 ml rode port aan de kook. Laat ca. 15 minuten op laag vuur koken tot de bessen stuk zijn. Verwijder de citrusschillen. Giet de compote in schone potten.
Onze tips
Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in mei
High tea: 9x recepten en alle do’s & don’ts
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Martina Silbrníková
Kan moeilijk begrip opbrengen voor mensen die weinig lusten. Zelf lust ze namelijk alles, behalve grapefruit en tonic (ieuw, zo bitter!). Houdt van kluiven, no shame. Eet kilo’s boter en verafschuwt margarine. Vindt kaas met wijn het allerlekkerste toetje.