Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
cranberrycompote

Zelf maken voor de kerst: homemade cranberrycompote

Profielfoto van JulieJulie van den Berg

Advertentie

Cranberry’s zijn maar een korte tijd verkrijgbaar in de winter. De kerstperiode is het ideale moment om uit te pakken met de friszure rode bessen. Want wil je die echte kerstgeur in huis en de smaak van de kerst op tafel? Maak dan een feestelijke cranberrycompote met sinaasappel, citroen, kaneel en port.

Cranberrycompote

Met een cranberrycompote zit je eigenlijk altijd goed tijdens kerst. Lekker bij gebraden eendenborstkerstkalkoen, hertenbiefstuk of natuurlijk bij de kaasplank. En als je dan toch een grote portie gaat maken, geef dan meteen wat mee aan je gasten als cadeau!

Onderstaand recept voor de het maken van cranberrycompote is binnen een kwartiertje klaar, dus lekker snel op tafel. Probeer lekker te variëren en bereid het recept bijvoorbeeld eens met verse gember of steranijs.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recept cranberrycompote

Ben je er klaar voor om zelf cranberrycompote te maken? Wij delen het recept met je!

KERST FAVORIET
cranberrycompote

Cranberrycompote

Een cranberrycompote is eigenlijk altijd goed om in huis te hebben. Of je het nu serveert bij het hoofdgerecht of bij de kaasplank, dit recept is de perfecte toevoeging aan je gerecht.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 500 gr cranberries
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 2 kaneelstokjes
  • 100 gr suiker
  • 100 ml rode port

Bereiding

  1. Maak de cranberry’s schoon en laat ze goed uitlekken.

  2. Boen de sinaasappel en de citroen schoon onder heet water. Rasp voorzichtig de schil in sliertjes van beide citrusvruchten af. Zorg dat je het witte gedeelte niet meeneemt. Dit geeft namelijk een bittere smaak. Pers vervolgens de sinaasappel en citroen uit in een bakje.

  3. Breng de cranberry’s met het sap, de geschilde slierten, kaneelstokjes, suiker en de port aan de kook. Laat ca. 15 minuten op laag vuur koken tot de bessen stuk zijn. Verwijder hierna de citrusschillen en giet de compote voorzichtig in schone potten. Je kunt deze een paar weken afgesloten in de koelkast bewaren.

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!