Advertentie
Cranberry’s zijn maar een korte tijd verkrijgbaar in de winter. De kerstperiode is het ideale moment om uit te pakken met de friszure rode bessen. Want wil je die echte kerstgeur in huis en de smaak van de kerst op tafel? Maak dan een feestelijke cranberrycompote met sinaasappel, citroen, kaneel en port.
Cranberrycompote
Met een cranberrycompote zit je eigenlijk altijd goed tijdens kerst. Lekker bij gebraden eendenborst, kerstkalkoen, hertenbiefstuk of natuurlijk bij de kaasplank. En als je dan toch een grote portie gaat maken, geef dan meteen wat mee aan je gasten als cadeau!
Onderstaand recept voor de het maken van cranberrycompote is binnen een kwartiertje klaar, dus lekker snel op tafel. Probeer lekker te variëren en bereid het recept bijvoorbeeld eens met verse gember of steranijs.
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recept cranberrycompote
Ben je er klaar voor om zelf cranberrycompote te maken? Wij delen het recept met je!
Cranberrycompote
Een cranberrycompote is eigenlijk altijd goed om in huis te hebben. Of je het nu serveert bij het hoofdgerecht of bij de kaasplank, dit recept is de perfecte toevoeging aan je gerecht.
Ingrediënten
- 500 gr cranberries
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- 2 kaneelstokjes
- 100 gr suiker
- 100 ml rode port
Bereiding
Maak de cranberry’s schoon en laat ze goed uitlekken.
Boen de sinaasappel en de citroen schoon onder heet water. Rasp voorzichtig de schil in sliertjes van beide citrusvruchten af. Zorg dat je het witte gedeelte niet meeneemt. Dit geeft namelijk een bittere smaak. Pers vervolgens de sinaasappel en citroen uit in een bakje.
Breng de cranberry’s met het sap, de geschilde slierten, kaneelstokjes, suiker en de port aan de kook. Laat ca. 15 minuten op laag vuur koken tot de bessen stuk zijn. Verwijder hierna de citrusschillen en giet de compote voorzichtig in schone potten. Je kunt deze een paar weken afgesloten in de koelkast bewaren.
Onze tips
10+ borrelhapjes voor tijdens de kerst
10x een feestelijk kerst dessert voor de feestdagen
10x leftover kerstdiner inspiratie
Eenvoudig kerstmenu van Miljuschka
15x de beste bijgerechten voor kerst
Kerstbuffet? Deze gerechten zijn perfect voor grote groepen
Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips
7x verschillende soorten paddenstoelen om mee te koken
Zelf appelmoes maken: zo doe je dat op de ouderwetse manier
Overgebleven beurse appels? Deze heerlijke recepten maak je ermee!
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.