Cranberrycompote
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
15 minuten wachttijd15 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Maak de cranberry’s schoon en laat ze goed uitlekken.
Boen de sinaasappel en de citroen schoon onder heet water. Rasp voorzichtig de schil in sliertjes van beide citrusvruchten af. Zorg dat je het witte gedeelte niet meeneemt. Dit geeft namelijk een bittere smaak. Pers vervolgens de sinaasappel en citroen uit in een bakje.
Breng de cranberry’s met het sap, de geschilde slierten, kaneelstokjes, suiker en de port aan de kook. Laat ca. 15 minuten op laag vuur koken tot de bessen stuk zijn. Verwijder hierna de citrusschillen en giet de compote voorzichtig in schone potten. Je kunt deze een paar weken afgesloten in de koelkast bewaren.
Wanneer haal je de beste cranberry’s?
Cranberry’s zijn maar een korte tijd verkrijgbaar in de winter. De kerstperiode is het ideale moment om uit te pakken met deze rode bessen. Want wil je die echte kerstgeur in huis en de smaak van de kerst op tafel? Maak dan een feestelijke cranberrycompote met sinaasappel, citroen, kaneel en port.
Waarbij serveer je cranberrycompote?
Met een cranberrycompote zit je eigenlijk altijd goed tijdens kerst. Je kunt het namelijk bij heel veel gerechten serveren. Denk bijvoorbeeld aan gebraden eendenborst, kerstkalkoen of een hertenbiefstuk. Wil je het liever niet aan het hoofdgerecht toevoegen? Dan kun je hem natuurlijk perfect serveren bij de kaasplank.
Variatie
Het is natuurlijk leuk om wat vaker te variëren met je cranberrycompote. Zo kun je de smaak net iets anders maken door bijvoorbeeld verse gember of steranijs toe te voegen aan het recept. Op deze manier kun je hem ook gemakkelijker bij een bepaald gerecht serveren.