Advertentie
Inktvis schoonmaken
Inktvis schoonmaken lijkt een lastig klusje. Want hoe doe je dat eigenlijk? Lees snel verder, wij leggen het je uit! Maar geen zorgen, het is veel gemakkelijker dan je misschien wel denkt.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten en leukste weetjes ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Inktvis schoonmaken doe je in drie stappen:
1. Trek aan de tentakels en het kopje en haal het hele lijfje leeg. Verwijder voorzichtig het doorzichtige kraakbeen uit het lijfje. Spoel de lijfjes af onder koud water en verwijder het gestippelde vel.
2. Snijd de tentakels vóór de ogen af en gooi de ‘ingewanden’ weg. Spoel de tentakels af met koud water.
3. Snijd de lijfjes desgewenst in ringen of vul ze met allerlei lekkers.
Recepten met inktvis
Zin om meteen een heerlijk gerecht met inktvis te maken? Probeer dan deze recepten eens:
1. Zeevruchtenrisotto
2. Paella valenciana
3. Gevulde inktvisjes met tomatensalsa
Lees ook:
5x typisch Griekse gerechten die je meteen wilt maken
Verschillende soorten seafood: dit zijn alle schaal- en schelpdieren op een rij
Shocking! Dit is het verschil tussen inktvis en octopus
Onze tips
Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in mei
High tea: 9x recepten en alle do’s & don’ts
Tofu marineren: zo maak je tofu écht lekker
Aan de bak: dit zijn verschillende soorten deeg, bakpoeder en gist
Ouderwetse boterkoek bakken: tips en recept
Welke bloem is het meest geschikt om mee te bakken?
Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen
De verschillende soorten peper op een rij
Geheim: dit moet je bij champagne eten!
Handig overzicht: hoeveel gram pasta per persoon?
Bestaat er ook goedkope champagne?
Zelf jus maken: het perfecte recept (met of zonder vlees)
Wat betekent brut en demi-sec bij champagne?
Do or don’t: mag ik champagne met ijs drinken?
Champagne rosé of wit: waar komt die kleur vandaan?
Paaseitjes over? Dit maak je ermee!
Willem van Santen
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.