Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
inktvis

Gevulde inktvisjes met tomatensalsa

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de inktvisjes schoon door met de tentakels de ingewanden er voorzichtig uit te trekken. Snijd de tentakels net onder de kop van de ingewanden af en gooi de ingewanden en kop weg. Spoel het lijfje uit met koud water en verwijder het harde kraakbeenstukje.

  2. Hak de tentakels en de garnalen grof. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Was de koriander, schud hem droog en hak de blaadjes grof. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak er de tentakels, de garnalen, de knoflook, de sjalot en het paneermeel ca. 3 minuten op hoog vuur in. Breng op smaak met zout, peper, de harissa, het limoensap en de helft van de koriander. Neem van het vuur en laat kort afkoelen.

  3. Vul de inktvisjes met het garnalenmengsel. Maak de inktvisjes dicht met behulp van cocktailprikkers. Bedruppel met 1 el olijfolie.

  4. Rooster voor de salsa de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en pureer hem met de pijnboompitten en de ketchup in de keukenmachine. Maak de tomaten schoon, snijd ze in blokjes en voeg ze toe aan de salsa. Pureer nog kort in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Gril de inktvisjes ca. 10 minuten rondom op een hete barbecue. Strijk de tomatensalsa uit over een groot bord. Leg de inktvisjes in de salsa en serveer direct. Bestrooi met de overige koriander.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)