Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Inktvis schoonmaken: zo doe je dat

Inktvis schoonmaken: zo doe je dat

Advertentie

Inktvis is met zijn stevige structuur en zachte smaak een geliefd ingrediënt in de Spaanse keuken. Maar moet je inktvis schoonmaken? We leggen het je uit.

Inktvis schoonmaken

Inktvis schoonmaken lijkt een lastig klusje. Want hoe doe je dat eigenlijk? Lees snel verder, wij leggen het je uit! Maar geen zorgen, het is veel gemakkelijker dan je misschien wel denkt.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten en leukste weetjes ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Inktvis schoonmaken doe je in drie stappen:

1. Trek aan de tentakels en het kopje en haal het hele lijfje leeg. Verwijder voorzichtig het doorzichtige kraakbeen uit het lijfje. Spoel de lijfjes af onder koud water en verwijder het gestippelde vel.

2. Snijd de tentakels vóór de ogen af en gooi de ‘ingewanden’ weg. Spoel de tentakels af met koud water.

3. Snijd de lijfjes desgewenst in ringen of vul ze met allerlei lekkers.

Recepten met inktvis

Zin om meteen een heerlijk gerecht met inktvis te maken? Probeer dan deze recepten eens:

1. Zeevruchtenrisotto

inktvis schoonmaken

2. Paella valenciana

3. Gevulde inktvisjes met tomatensalsa

inktvis schoonmaken

Lees ook:

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograag

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!