Advertentie
Inktvis schoonmaken
Inktvis schoonmaken lijkt een lastig klusje. Want hoe doe je dat eigenlijk? Lees snel verder, wij leggen het je uit! Maar geen zorgen, het is veel gemakkelijker dan je misschien wel denkt.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten en leukste weetjes ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Inktvis schoonmaken doe je in drie stappen:
1. Trek aan de tentakels en het kopje en haal het hele lijfje leeg. Verwijder voorzichtig het doorzichtige kraakbeen uit het lijfje. Spoel de lijfjes af onder koud water en verwijder het gestippelde vel.
2. Snijd de tentakels vóór de ogen af en gooi de ‘ingewanden’ weg. Spoel de tentakels af met koud water.
3. Snijd de lijfjes desgewenst in ringen of vul ze met allerlei lekkers.
Recepten met inktvis
Zin om meteen een heerlijk gerecht met inktvis te maken? Probeer dan deze recepten eens:
1. Zeevruchtenrisotto
2. Paella valenciana
3. Gevulde inktvisjes met tomatensalsa
Lees ook:
5x typisch Griekse gerechten die je meteen wilt maken
Verschillende soorten seafood: dit zijn alle schaal- en schelpdieren op een rij
Shocking! Dit is het verschil tussen inktvis en octopus
Onze tips
Alles over au bain-marie smelten en waarom het zo handig is
100% foolproof: stap-voor-stap de perfecte biefstuk bakken
Sterrendessert
De perfecte lamsrollade maken in 7 simpele stappen
Wijn & spijs: zo kies je deze kerst de juiste wijn bij je kerstdiner
Krokante aardappels: tips en recept
Zo kun je zelf pecan pie maken voor Thanksgiving
Vegetarisch stoofpotje: waar moet je op letten?
Stoven en smoren: wat is het verschil?
Kaasfonduepan schoonmaken: zo doe je dat snel
Stoofpotje maken: veelgemaakte fouten én oplossingen
Maak zélf buñuelos met de tools van Plate-it
Kruidnoten bakken: zo doe je dat
Oliebollen bewaren en opwarmen: zo blijven ze het lekkerst
Dit is dé manier om bloemkool te gratineren
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.