Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Supersnelle pasta's: rigatoni met worst, salie en pecorino

7x supersnelle pasta’s

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Omdat je nooit genoeg pastarecepten hebt, hebben we voor jou supersnelle pasta’s die binnen 30 minuten op tafel staan. Welk recept wordt jouw nieuwe favoriet?

Supersnelle pasta’s

Zeker doordeweeks lukt het niet altijd om uitgebreid te koken. Om toch elke dag een zelfgemaakte maaltijd op tafel te kunnen zetten helpen we je graag met deze supersnelle pasta’s. Onze favoriete recepten, die stuk voor stuk binnen 30 minuten op tafel staan én ook nog eens heel erg lekker zijn.

Houd je wat pasta over? Mooi, dan heb je meteen een smakelijke lunch voor de volgende dag!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor supersnelle pasta

Duik snel de keuken in met één van onze favoriete recepten.

Rigatoni met worst, salie en pecorino

Rigatoni met worst, salie en pecorino

Dit is mijn absolute favoriet, en zet ik regelmatig – supersnel – op tafel!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

2 el olijfolie
1 el boter
20 blaadjes salie
400 g salsicce (Italiaanse braadworst)
300 g rigatoni
500 ml groentebouillon
1 tl venkelzaad
400 ml tomatenpassata
zout en peper
50 g pecorino (geraspt)

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie en de boter in een ruime braadpan. Bak er de salieblaadjes in ca. 1 minuut knapperig in. Schep de salie uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Knijp het worstvlees in kleine balletjes uit het vel direct in de pan en bak ze in ca. 8 minuten rondom goudbruin. Schep de worstballetjes uit de pan en houd ze apart.

  2. Doe de rigatoni, de bouillon, de venkelzaadjes en de tomatenpassata in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de pasta in ca. 12 minuten beetgaar. Voeg de worstballetjes weer toe en warm alles goed door. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi vlak voor het serveren met de krokante salieblaadjes en de geraspte pecorino.

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Gegratineerde pasta met cherrytomaten en ricotta

Gegratineerde pasta met cherrytomaten en ricotta

Niets is lekkerder dan een smeuïge laag kaas, zeker als deze ook nog eens gegratineerd is. Klinkt dat goed? Dan mag je deze snelle pasta niet overslaan. Naast dat de oven veel van het werk voor je doet heb je in totaal maar een half uur nodig voor dit recept.

Naar het recept
Bucatini met paddenstoelen en worst

Bucatini met paddenstoelen en worst

Ken je deze pastasoort al? Misschien lijkt het een beetje op spaghetti, maar bucatini is een stuk dikker. Ideaal voor in een recept met een romige saus van paddenstoelen en worst, dit is dan ook niet voor niets een van onze favoriete supersnelle pasta’s

Naar het recept
Rigatoni met broccoli-kaassaus

Rigatoni met broccoli-kaassaus

Kaas en broccoli gaan ontzettend goed samen, ook in dit fijne recept. Om het feestje compleet te maken gebruik je niet alleen parmezaan, je voegt ook nog taleggio toe!

Naar het recept
Spaghetti met paprika-ansjovissaus

Spaghetti met paprika-ansjovissaus

Ansjovis is wat ons betreft een smaakmaker die je eigenlijk altijd op voorraad moet hebben. Het ziltige en zoute van de ansjovis geeft haast elk gerecht een extra diepe en onweerstaanbare smaak.

Naar het recept

Nog meer supersnelle pasta’s:

Fettuccine met walnoot-saliepesto

Fettuccine met walnoot-saliepesto

Normaal maak je pesto met basilicum, in dit recept maken we pesto van salie. Nog nooit geprobeerd? Na het maken van dit recept heb je gegarandeerd een nieuwe favoriete pasta.

Naar het recept
Eenpanspasta met courgette en spek

Eenpanspasta met courgette en spek

Deze pasta staat niet alleen supersnel op tafel, je hoeft ook maar één pan te gebruiken. Scheelt tijd én afwas, zonder dat je inlevert op smaak.

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!