Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Gegratineerde pasta met cherrytomaten en ricotta

Gegratineerde pasta met cherrytomaten en ricotta

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet de grillfunctie van de oven aan op de hoogste stand. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Verhit de olie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur en fruit er de knoflook ca. 30 seconden in tot de aroma’s vrijkomen. Schenk de tomaten erbij, spoel de lege blikken schoon met een scheut water en voeg dit ook toe aan de pan. Voeg een flinke snuf zout en peper toe en breng aan de kook. Kook ca. 15 minuten zonder deksel tot de saus iets ingekookt is. Kook de pasta intussen in het gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Meng de ricotta met de crème fraîche in een kom en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  3. Breng de tomatensaus eventueel op smaak met meer zout en peper. Giet de pasta af en meng hem samen met het basilicum door de tomatensaus. Schep de helft van de pasta in een ovenschaal en verdeel er de helft van het ricottamengsel in lepels overheen. Verdeel er de rest van de pasta over en lepel er het overige ricottamengsel op.

  4. Bestrooi met de parmezaan en schuif de ovenschaal ca. 5 minuten onder de grill tot de bovenkant mooi gegratineerd is en de saus borrelt.

Per portie: 777 kcal | 73 g koolhydraten | 25 g eiwit | 42 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Rosie Mackean Foto’s: Mowie Kay

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)