Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Rigatoni met broccoli-kaassaus

Rigatoni met broccoli-kaassaus

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vermaal de broccoli in een keukenmachine tot kleine korrels. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Doe intussen de broccoli met de melk in een andere pan, breng zachtjes aan de kook en kook 10-12 minuten.

  2. Kook de rigatoni in het gezouten water 1 minuut korter dan de verpakking aangeeft. Roer de parmezaan en de taleggio door het broccolimengsel en laat ze smelten. Roer de saus glad.

  3. Breng de broccoli-kaassaus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Giet de pasta af maar vang een kopje kookwater op. Meng de pasta door de saus en voeg wat van het kookwater toe om het geheel lekker smeuïg te maken. Verhit nog 30 seconden – 1 minuut tot de pasta beetgaar is. Verdeel de pasta over borden en bedruip met wat olijfolie.

Per portie: 741 kcal | 89 g koolhydraten | 37 g eiwit | 24 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Rosie Mackean Foto’s: Mowie Kay

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (10 stemmen)