Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Eenpanspasta met courgette en spek

Eenpanspasta met courgette en spek

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bak de spekreepjes in een droge pan ca. 5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zij n. Haal ze uit de pan en zet apart op een bord. Schep eventueel overtollig vet uit de pan.

  2. Verhit de olie in het bakvet en bak er de courgette in 6-8 minuten goudbruin in. Voeg de tagliatelle toe aan de pan en schenk 400 ml water erbij . Meng door elkaar tot de pasta zachter wordt en volledig onderstaat. Kook 7-9 minuten zonder deksel tot de pasta al dente is, roer regelmatig door. Meng de kappertjes, de citroenschil, het citroensap, de pecorino en de spekreepjes erdoorheen. Voeg eventueel een scheutje water toe als het geheel te droog is. Meng door elkaar tot de kaas begint te smelten. Meng de rucola erdoorheen tot hij begint te slinken. Serveer direct.

Per portie: 417 kcal | 43 g koolhydraten | 22 g eiwit | 17 g vet

BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mike English Styling: Katie Marshall Foodstyling: Hannah Wilkinson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)