Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Spaghetti met paprika-ansjovissaus

Spaghetti met paprika-ansjovissaus

  • Eenvoudig

  • 14 minuten bereidingstijd14 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Kook de spaghetti in het gezouten water 1 minuut korter dan de verpakking aangeeft.

  2. Doe intussen 3 el olie, de knoflook, de ansjovis en de chilivlokken in een hapjespan en verhit op middelhoog vuur ca. 1 minuut tot de olie heet is en de knoflook begint te sissen. Voeg de geroosterde paprika en de tomatenpuree toe en roer alles door elkaar. Verhit het paprikamengsel verder tot de spaghetti klaar is. Voeg wat van het kookwater van de pasta toe zodat het geheel een saus vormt.

  3. Giet de spaghetti af maar vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti door de saus en voeg nog wat van het kookvocht toe. Gaar de spaghetti nog 30 seconden – 1 minuut in de saus tot de spaghetti beetgaar is en de saus er mooi aan blijft kleven. Haal de pan van het vuur en meng het basilicum erdoorheen. Verdeel de spaghetti over borden en bedruip met nog wat olijfolie.

Per portie: 787 kcal | 119 g koolhydraten | 24 g eiwit | 22 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Rosie Mackean Foto’s: Mowie Kay

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)