Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Basisrecept voor Britse pie

Klassieke Britse pie maken: zo doe je dat

Advertentie

Leer de basistechniek van de klassieke Britse pie en verstop de lekkerste vullingen onder een heerlijk knapperig dakje. Wij delen het basisrecept en onze favoriete recepten voor de traditionele hartige taart van onze overburen.

Een Britse pie is het perfecte gerecht voor op een regenachtige dag. De pastei is vullend en vol van smaak. Dat maakt het traditionele gerecht van Groot-Brittannië de ultieme comfort food. Het leuke is dat je met de vulling volop kunt variëren. Vlees, vis of alleen groenten: je vult een pie met wat jij lekker vindt. Wil je thuis een Britse pie maken? Stroop je mouwen dan op en ga aan de slag. Want zelf een klassieke pie maken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt.

Iedere week recepten en tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Britse pie maken

Wie een Britse pie wil maken, begint met het deeg. Traditioneel gezien wordt een pie met korstdeeg gebakken. Dit is een wat bros deeg dat vaak wordt gebruikt voor hartige taarten. Je maakt het deeg door bloem, boter, zout, ei en wat water met elkaar te kneden. Maar goed korstdeeg maken vergt wat handigheid. Koude boter, snelle handelingen en de juiste oventemperatuur. Daarom geven we je in dit artikel alle tips om de juiste techniek voor korstdeeg in de vingers te krijgen.

Britse pie recepten

Het korstdeeg moet ongeveer een uur in de koelkast. Tijdens dit uur kan je vulling van je Britse pie gaan maken. Ter inspiratie delen wij drie onderstaande recepten. Ga jij voor de kip-paddenstoelenpie, kruidige linzen-spinaziepie of Philly cheestesteak pie?

Kip-paddenstoelenpie

Kip-paddenstoelenpie

Een chickenpie is een typisch Brits gerecht. In de vulling combineren we de kip met champignons. Niet alleen om de pie een tikkie gezonder te maken maar ook omdat de smaken gewoon onwijs goed samengaan. Serveer er een portie doperwten bij en je Britse feestmaal is compleet.

Naar het recept
Basisrecept voor Britse pie

Kruidige linzen-spinaziepie

Linzen zijn rijk aan smaak en toe te voegen aan de meest uiteenlopende gerechten. Zo doen ze het goed als vulling van een Britse pie. In dit recept combineren we de peulvrucht met spinazie en Indiase smaakmakers.

Naar het recept
Philly cheesesteak pie

Philly cheesesteak pie

Wanneer je het beste van twee werelden met elkaar combineert dan weet je zeker dat het een feestje gaat worden. Zo ook bij dit recept. We voegen het lekkerste van de Philly cheesesteak samen met de Britse hartige taart. Succes gegarandeerd!

Naar het recept
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!