Advertentie
Een Britse pie is het perfecte gerecht voor op een regenachtige dag. De pastei is vullend en vol van smaak. Dat maakt het traditionele gerecht van Groot-Brittannië de ultieme comfort food. Het leuke is dat je met de vulling volop kunt variëren. Vlees, vis of alleen groenten: je vult een pie met wat jij lekker vindt. Wil je thuis een Britse pie maken? Stroop je mouwen dan op en ga aan de slag. Want zelf een klassieke pie maken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt.
Iedere week recepten en tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Britse pie maken
Wie een Britse pie wil maken, begint met het deeg. Traditioneel gezien wordt een pie met korstdeeg gebakken. Dit is een wat bros deeg dat vaak wordt gebruikt voor hartige taarten. Je maakt het deeg door bloem, boter, zout, ei en wat water met elkaar te kneden. Maar goed korstdeeg maken vergt wat handigheid. Koude boter, snelle handelingen en de juiste oventemperatuur. Daarom geven we je in dit artikel alle tips om de juiste techniek voor korstdeeg in de vingers te krijgen.
Britse pie recepten
Het korstdeeg moet ongeveer een uur in de koelkast. Tijdens dit uur kan je vulling van je Britse pie gaan maken. Ter inspiratie delen wij drie onderstaande recepten. Ga jij voor de kip-paddenstoelenpie, kruidige linzen-spinaziepie of Philly cheestesteak pie?
Kip-paddenstoelenpie
Een chickenpie is een typisch Brits gerecht. In de vulling combineren we de kip met champignons. Niet alleen om de pie een tikkie gezonder te maken maar ook omdat de smaken gewoon onwijs goed samengaan. Serveer er een portie doperwten bij en je Britse feestmaal is compleet.
Kruidige linzen-spinaziepie
Linzen zijn rijk aan smaak en toe te voegen aan de meest uiteenlopende gerechten. Zo doen ze het goed als vulling van een Britse pie. In dit recept combineren we de peulvrucht met spinazie en Indiase smaakmakers.
Philly cheesesteak pie
Wanneer je het beste van twee werelden met elkaar combineert dan weet je zeker dat het een feestje gaat worden. Zo ook bij dit recept. We voegen het lekkerste van de Philly cheesesteak samen met de Britse hartige taart. Succes gegarandeerd!
Onze tips
Zo kan je het beste boerenkool koken en bereiden
Zo decoreer je taart met de tools van Plate-it
Perfecte soufflés maken: tips en recept
Noten roosteren: zo doe je dat in de pan, oven of airfryer
Eten opwarmen: zo doe je dat in de oven en magnetron
Karbonade bakken en braden: zo doe je dat
Perfect uitgebakken spek: de ultieme tips en recepten
Varkenshaas bakken: met deze tips en recepten kan het niet mislukken
Zo maak je jouw stoofpotje nóg lekkerder
Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?
Alles over aardappelsoorten: van kruimig tot vastkokend
6x de lekkerste puree met of zonder aardappel
Zo kun je perfect gebakken aardappelen maken
Zoete aardappelfriet krokant bakken: tips & tricks
Zo kan je het beste zoete aardappels koken en bereiden
Zelf pompoenpitten roosteren: zo doe je dat
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.