Lees verder onder de advertentie
Een Britse pie is het perfecte gerecht voor op een regenachtige dag. De pastei is vullend en vol van smaak. Dat maakt het traditionele gerecht van Groot-Brittannië de ultieme comfort food. Het leuke is dat je met de vulling volop kunt variëren. Vlees, vis of alleen groenten: je vult een pie met wat jij lekker vindt. Wil je thuis een Britse pie maken? Stroop je mouwen dan op en ga aan de slag. Want zelf een klassieke pie maken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt.
Lees verder onder de advertentie
Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Britse pie maken
Wie een Britse pie wil maken, begint met het deeg. Traditioneel gezien wordt een pie met korstdeeg gebakken. Dit is een wat bros deeg dat vaak wordt gebruikt voor hartige taarten. Je maakt het deeg door bloem, boter, zout, ei en wat water met elkaar te kneden. Maar goed korstdeeg maken vergt wat handigheid. Koude boter, snelle handelingen en de juiste oventemperatuur. Daarom geven we je in dit artikel alle tips om de juiste techniek voor korstdeeg in de vingers te krijgen.
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Britse pie recepten
Het korstdeeg moet ongeveer een uur in de koelkast. Tijdens dit uur kan je vulling van je Britse pie gaan maken. Ter inspiratie delen wij drie onderstaande recepten. Ga jij voor de kip-paddenstoelenpie, kruidige linzen-spinaziepie of Philly cheestesteak pie?
Kip-paddenstoelenpie
Een chickenpie is een typisch Brits gerecht. In de vulling combineren we de kip met champignons. Niet alleen om de pie een tikkie gezonder te maken maar ook omdat de smaken gewoon onwijs goed samengaan. Serveer er een portie doperwten bij en je Britse feestmaal is compleet.
Kruidige linzen-spinaziepie
Linzen zijn rijk aan smaak en toe te voegen aan de meest uiteenlopende gerechten. Zo doen ze het goed als vulling van een Britse pie. In dit recept combineren we de peulvrucht met spinazie en Indiase smaakmakers.
Philly cheesesteak pie
Wanneer je het beste van twee werelden met elkaar combineert dan weet je zeker dat het een feestje gaat worden. Zo ook bij dit recept. We voegen het lekkerste van de Philly cheesesteak samen met de Britse hartige taart. Succes gegarandeerd!
Kip-paddenstoelenpie
Een chickenpie is een typisch Brits gerecht. In de vulling combineren we de kip met champignons. Niet alleen om de pie een tikkie gezonder te maken maar ook omdat de smaken gewoon onwijs goed samengaan. Serveer er een portie doperwten bij en je Britse feestmaal is compleet.
Ingrediënten
Bereiding
Verhit de boter in een ondiepe pan en fruit er de prei met de tijm in ca. 8 minuten zacht in. Voeg de champignons en het eekhoorntjesbrood toe en fruit ca. 5 minuten verder. Zet het vuur iets hoger, voeg de kip toe en bak verder tot de kip rondom bruin is. Bestrooi met de bloem, roer hem erdoorheen en bak nog 2 minuten.
Blus af met de wijn en laat hem al roerend 1 minuut inkoken. Schenk er al roerend de bouillon, de slagroom en het citroensap bij en breng aan de kook. Kook ca. 10 minuten tot de kip gaar is en de saus mooi gebonden is. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Je kunt de ragout tot 2 dagen van tevoren maken. Maak van de ragout en het deeg 6 individuele pies volgens het basisrecept.
© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Tom Kerridge Foto’s: Melissa Reynolds-James Foodstyling: Esther Clark Styling: Amy Kinnear
Onze tips
Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen
Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat
Bakpapier in de airfryer: kan dat?
Clubsandwich maken: zo doe je dat!
Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar
Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom
Chocolade smelten: deze 4 manieren werken het best
Wat te doen met overgebleven oliebollen?
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Houdbaarheid champagne: hoe lang kun je champagne bewaren?
Rauwe aardappel eten? Dit is waarom je deze ingrediënten moet koken
Zo maak je de perfecte havermoutpap
Dit is waarom je ontdooid voedsel nooit opnieuw moet invriezen
Eten opwarmen: zo doe je dat in de oven en magnetron
Gezonde gembershot maken zonder slowjuicer
Wijn en spijs: de meest gestelde vragen én antwoorden voor het kerstdiner
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie