Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
britse pie maken deeg

Basisrecept voor Britse pie

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng 650 g bloem met een flinke snuf zout in een kom en wrijf er met je vingers de koude boter doorheen tot je geen grote stukjes boter meer ziet. Voeg het geklutste ei en 100 ml ijskoud water toe en kneed kort verder tot een glad deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en zet minimaal 1 uur (of tot gebruik) in de koelkast.

  2. Verdeel het deeg in 12 gelijke porties en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot 12 ovalen (ca. 22×14 cm). Bekleed 6 ovale ovenschaaltjes (18-20 cm lang) met 6 porties deeg en laat het deeg aan de randen een beetje overhangen. Vul de ovenschaaltjes met vulling naar keuze. Bestrijk de deegranden met eidooier en bedek de vulling met de overige porties deeg. Druk de randen goed op elkaar met een vork en snijd overtollig deeg eraf. Bestrijk de bovenkant met eidooier (of volg het recept).

  3. Schuif een bakplaat in de oven en verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C/ hetelucht: 200°C). Zet de ovenschaaltjes op de hete bakplaat en bak 30-35 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Laat afkoelen zoals in het recept staat vermeld en serveer in de ovenschaaltjes of stort de pies op borden.

Per portie: 763 kcal | 84 g koolhydraten | 13 g eiwit | 41 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Tom Kerridge Foto’s: Melissa Reynolds-James Foodstyling: Esther Clark Styling: Amy Kinnear

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)