Kip-paddenstoelenpie
Eenvoudig
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de boter in een ondiepe pan en fruit er de prei met de tijm in ca. 8 minuten zacht in. Voeg de champignons en het eekhoorntjesbrood toe en fruit ca. 5 minuten verder. Zet het vuur iets hoger, voeg de kip toe en bak verder tot de kip rondom bruin is. Bestrooi met de bloem, roer hem erdoorheen en bak nog 2 minuten.
Blus af met de wijn en laat hem al roerend 1 minuut inkoken. Schenk er al roerend de bouillon, de slagroom en het citroensap bij en breng aan de kook. Kook ca. 10 minuten tot de kip gaar is en de saus mooi gebonden is. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Je kunt de ragout tot 2 dagen van tevoren maken. Maak van de ragout en het deeg 6 individuele pies volgens het basisrecept.