Kruidige linzen-spinaziepie
Eenvoudig
ca. 1 uur en 25 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een brede pan op laag vuur en fruit er de ui in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de knoflook, de gember en de specerijen toe en fruit nog 1 minuut tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de linzen toe, schenk de bouillon erbij en roer wat zout en peper erdoorheen. Zet het vuur hoger en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af, zet het vuur weer laag en kook ca. 20 minuten tot de linzen zacht zijn.
Verhit intussen de boter in een grote pan, voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Breng op smaak met zout en peper. Laat de spinazie uitlekken en roer hem samen met de citroenschil, het citroensap en de koriander door de linzen. Laat afkoelen.
Klop om te bestrijken de eidooiers met de specerijen en de zeezoutvlokken in een kom door elkaar. Maak van de linzen-spinazievulling en het deeg 6 individuele pies volgens het basisrecept. Schep bij iedere pie 1 el chutney in het midden van de vulling, voordat je de vulling met deeg bedekt. Bestrijk het deeg voor het bakken met het eidooiermengsel.