Advertentie
Hoe leuk (en lekker) kaasfondue ook is, er kleeft helaas een groot nadeel aan: de hardnekkige restjes kaas die aan de pan blijven plakken. Je kaasfondue pan schoonmaken is daardoor een helse klus. Hoe je dit het beste doet? Wij geven tips!
In de winter is er weinig wat ons zo verblijd als kaasfondue maken. De pan vol smeuïge kaas tovert gelijk een glimlach op ons gezicht. Helaas is het schoonmaken van de kaasfondue pan een hele klus. Want op de een of andere manier blijven er altijd restjes kaas aan de binnenkant van de pan kleven. Die aangekoekte stukjes zijn hardnekkig en lastig uit de pan te krijgen.
Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Kaasfondue pan schoonmaken
Heb jij ook altijd zo’n moeite met het schoonmaken van de kaasfondue pan? Wanhoop niet. Wij leggen je uit hoe je jouw fonduepan het beste schoon kan krijgen. Lees dus maar snel verder!
Schoonmaken kaasfondue pan: met water
Ben je klaar met de kaasfondue? Was de fonduepan met kaasresten dan nooit met heet water. Door de hitte smelt de kaas opnieuw en krijg je een kliederboel. Het beste kan je de fonduepan laten weken in koud water. Door de kou zal de kaas gaan stollen en schep je de restjes er eenvoudig uit.
Laat de pan gerust een nachtje in ijskoud water weken, zo maak je het jezelf extra makkelijk. De volgende dag giet je het water uit de pan en kan je de restjes met een stuk keukenpapier uit de pan vegen. Daarna was je de pan met een sopje en hij is weer blinkend schoon.
Aangebrande fonduepan schoonmaken
Is je fonduepan flink aangebrand? Geen zorgen, ook dat is zo opgelost. Het enige wat je nodig hebt is baking soda en azijn. Giet een beetje van allebei in je pan en laat het intrekken. Je zult zien dat dit goedje gauw gaat bruisen. Na een halfuur veeg je de pan eenvoudig schoon met een sponsje. Was de fonduepan vervolgens af met een sopje.
Wil je het aanbranden voortaan voorkomen? Smeer je fonduepan dan voor gebruik in met een teentje knoflook en wat olie. Dit voegt niet alleen extra smaak toe aan je kaasfondue maar zorgt er ook voor dat de kaas niet aan de pan blijft kleven.
Recept voor kaasfondue:
Kaasfondue
Heb je trek gekregen en kan je niet wachten om weer kaasfondue te maken? Gebruik dan vooral ons basisrecept voor kaasfondue. In dit recept zijn de kazen voor een kaasfondueEmmentaler en Gruyère. Beide kazen hebben een goede smeltcapaciteit. Emmentaler is wat zachter van smaak, Gruyère geeft de kaasfondue wat pit.
Meer kaasfondue? Lees ook:
Onze tips
Zalmbonbons maken: tips & recept
Dit zijn dé tips tegen gekke geurtjes in de keuken
Kaasfondue maken: zo doe je dat
In een handomdraai de lekkerste traybakes maken? Zo doe je dat!
Recepten met yuzu: dit is waarom je de Chinese citrusvrucht in huis wil halen
Zo kun je zelf verse pastasaus maken
Wanneer gebruik je welke pastasoort?
Zo kun je het beste bavette bereiden: recept + tips
6x Spaanse drankjes die je wil proberen!
Zelf sushi maken: dat is makkelijker dan je denkt
Spaanse sangria maken: tips & recepten
Zo kan je het beste aardappelpuree bewaren en opwarmen
Een heerlijke malse kipfilet bereiden: zo doe je dat
Broccoli koken in 5 eenvoudige stappen
Een scheutje wodka in de pastasaus: dit is waarom je dat wil
Dit is de beste manier om perziken te bewaren
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.