Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Wat eet je bij kaasfondue: kazen voor kaasfondue

Kaasfondue pan schoonmaken: zo doe je dat snel

Advertentie

Hoe leuk (en lekker) kaasfondue ook is, er kleeft helaas een groot nadeel aan: de hardnekkige restjes kaas die aan de pan blijven plakken. Je kaasfondue pan schoonmaken is daardoor een helse klus. Hoe je dit het beste doet? Wij geven tips!

In de winter is er weinig wat ons zo verblijd als kaasfondue maken. De pan vol smeuïge kaas tovert gelijk een glimlach op ons gezicht. Helaas is het schoonmaken van de kaasfondue pan een hele klus. Want op de een of andere manier blijven er altijd restjes kaas aan de binnenkant van de pan kleven. Die aangekoekte stukjes zijn hardnekkig en lastig uit de pan te krijgen.

Ook iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kaasfondue pan schoonmaken

Heb jij ook altijd zo’n moeite met het schoonmaken van de kaasfondue pan? Wanhoop niet. Wij leggen je uit hoe je jouw fonduepan het beste schoon kan krijgen. Lees dus maar snel verder!

Schoonmaken kaasfondue pan: met water

Ben je klaar met de kaasfondue? Was de fonduepan met kaasresten dan nooit met heet water. Door de hitte smelt de kaas opnieuw en krijg je een kliederboel. Het beste kan je de fonduepan laten weken in koud water. Door de kou zal de kaas gaan stollen en schep je de restjes er eenvoudig uit. Laat de pan gerust een nachtje in ijskoud water weken, zo maak je het jezelf extra makkelijk. De volgende dag giet je het water uit de pan en kan je de restjes met een stuk keukenpapier uit de pan vegen. Daarna was je de pan met een sopje en hij is weer blinkend schoon.

Aangebrande fonduepan schoonmaken

Is je fonduepan flink aangebrand? Geen zorgen, ook dat is zo opgelost. Het enige wat je nodig hebt is baking soda en azijn. Giet een beetje van allebei in je pan en laat het intrekken. Je zult zien dat dit goedje gauw gaat bruisen. Na een halfuur veeg je de pan eenvoudig schoon met een sponsje. Was de fonduepan vervolgens af met een sopje.

Wil je het aanbranden voortaan voorkomen? Smeer je fonduepan dan voor gebruik in met een teentje knoflook en wat olie. Dit voegt niet alleen extra smaak toe aan je kaasfondue maar zorgt er ook voor dat de kaas niet aan de pan blijft kleven.

Basisrecept voor kaasfondue

kaasfondue

Kaasfondue

Heb je trek gekregen en kan je niet wachten om weer kaasfondue te maken? Gebruik dan vooral ons basisrecept voor kaasfondue. In dit recept zijn de kazen voor een kaasfondueEmmentaler en Gruyère. Beide kazen hebben een goede smeltcapaciteit. Emmentaler is wat zachter van smaak, Gruyère geeft de kaasfondue wat pit. Als je het ons vraagt is deze klassieke combinatie onweerstaanbaar lekker. Zeker in dit recept waar ingrediënten zoals witte wijn, kirsch, peper en nootmuskaat het helemaal af maken!

Naar het recept

Meer kaasfondue? Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!