Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
milieuvriendelijker barbecueën

BBQ boodschappenlijst: wat en hoeveel inkopen

Advertentie

Een barbecue organiseren kan best lastig zijn. Want wat leg je op de grill en hoeveel kan je het beste per persoon inkopen? Om het voor jou wat eenvoudiger te maken, hebben wij een BBQ boodschappenlijst samengesteld. Hoef jij alleen nog maar de boodschappen te doen!

Boodschappenlijst BBQ

Wanneer je een BBQ organiseert, kan het soms knap lastig zijn wat én hoeveel je in huis moet halen. Veel mensen weten niet goed waar ze moeten beginnen en hoeveel ze moeten inkopen. Geen paniek, dat is heel logisch. Het is niet gek dat je niet te veel wil inkopen en overhouden. Maar je wil natuurlijk ook weer niet te weinig in huis halen en je gasten met een lege maag naar huis laten gaan. Met deze handige boodschappenlijst zijn die zorgen verleden tijd. Wij leggen je uit hoeveel én wat je het beste kunt inkopen voor een BBQ. Zo ben jij er helemaal klaar voor!

Tip
Print het lijstje uit en neem het mee naar de supermarkt.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Boodschappen BBQ: hoeveel inkopen

Hoeveel je voor een BBQ moet inkopen is best moeilijk. Maar een ding is zeker: zonder plan naar de winkel gaan is in ieder geval een slecht idee. Je ogen zijn namelijk vaak een stuk groter dan je maag. Wees dus altijd voorbereid en neem de BBQ boodschappenlijst naar de supermarkt mee. Al eet de een meer dan de ander, er zijn bepaalde richtlijnen waar je rekening mee kunt houden bij je inkopen.

Zo kun je per persoon van 400 gram vis/vlees/vega uitgaan. Dit komt neer op 3 à 4 stuks per persoon, afhankelijk van wat je inkoopt. Daarbij serveer je ca. 150 gram salades en een half stokbrood per persoon. Wanneer je met 4 personen barbecuet zou je dus kunnen rekenen op 700 gram vlees, 500 gram vis, 400 gram vega, 600 gram salade en 2 stokbroden. Eventueel kun je nog wat fruit of ijs toevoegen als toetje.

Om te grillen

Nu je de juiste hoeveelheden (400 gram per persoon) kent, kun je jouw favorieten uit het lijstje kiezen:

BBQ bijgerechten

Maar ook de bijgerechten mogen niet vergeten worden:

Niet vergeten:

Maar de barbecue is natuurlijk niet compleet zonder drankjes, desserts, sauzen en smeersels.

  • Drankjes (bijv. limonade, frisdranken, (bruisend) water, bier, wijn, sangria)
  • Sauzen (bijv. mayonaise, satésaus, ketchup, cocktailsaus, knoflooksaus, BBQ-saus)
  • Smeersels voor op brood (bijv. kruidenboter, kruidencrème, aioli, hummus)
  • Dessert (bijv. fruit voor op de grill, ijs of s’mores)

Last but not least: voordat je kunt beginnen te grillen, heb je eerst de juiste benodigdheden nodig. De volgende producten mogen dus zeker niet op je boodschappenlijst ontbreken:

BGE bbq
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!