Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Platbrood met geroosterde asperges, venkel en gerookte zalm

5x de lekkerste recepten met gerookte zalm

In samenwerking met Fish Tales
Profielfoto van SanneSanne

Advertentie

Geen auto, trein of lijnvlucht waagt zich eraan. Alleen met een gehuurd vliegtuig kun je er een kijkje nemen. En dat doen we dan ook. Bart van Olphen, oprichter van Fish Tales, neemt je in het Culi Roadtripnummer van Foodies mee naar de last frontier in Amerika,op zoek naar wilde zalm. Wij geven je alvast een voorproefje én delen de lekkerste recepten met gerookte zalm.

Hoe rook je zalm?

Goed zalm roken is specialistisch werk. Je kunt zalm ‘koud’ en ook ‘warm’ roken. Als je ‘warm’ rookt, rook je de vis bij zo’n 60 graden Celsius voor een korte duur. Bij ‘koud’ roken, rook je voor een langere tijd tussen de 26 en 29 graden. De Cook Inlet zalm afkomstig van Kalifornsky Beach wordt volgens het recept van Fish Tales op authentieke manier behandeld en gerookt. Gerookte zalm begint bij het selecteren van de beste kwaliteit vis. Je hebt een goede fikse maat zalm nodig – een kleine filet rookt minder goed – en een stevige vleesstructuur.

De zalmfilets worden handmatig gepekeld en 20 tot 24 uur in een zout bad gelegd zodat het zout iets de filets intrekt. Hierna wordt de zalm onder zacht stromend water afgespoeld en op rekken gelegd. In een oven van 27 graden Celsius wordt de zalm 6 uur lang gedroogd en vervolgens wordt de vis 2 uur gerookt in een mengsel van eiken- en beukenhout.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Fishtales gerookte zalm

Ontdek jouw nieuwe favoriete recepten met gerookte zalm

Voor de lekkerste wilde zalm reizen we met visexepert Bart van Olphen af naar Alaska. Bart laat zien hoe de vis duurzaam wordt gevangen en kan het natuurlijk niet laten om meteen met de verse oogst te gaan koken. Het lezen van deze heerlijke reportage over zalm in de nieuwe Foodies is nóg leuker met je favoriete gerecht met gerookte zalm on the side. Voor welke variatie ga jij? Dit zijn de lekkerste recepten met gerookte zalm.

1. Gemarineerde gerookte zalm

Gemarineerde gerookte zalm

2. Aardappelsalade met gerookte zalm

aardappelsalade met gerookte zalm

3. Aardappelkoekjes met lente-ui en gerookte zalm

Aardappelkoekjes met lente-ui en gerookte zalm

4. Platbrood met geroosterde asperges, venkel en gerookte zalm

Platbrood met geroosterde asperges, venkel en gerookte zalm

5. Avocadofilopizza met gerookte zalm

AVOCADO FILO-PIZZA MET GEROOKTE ZALM

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Sanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!