Advertentie
Zalmbonbons zijn wat ons betreft het perfecte voorgerecht: chique, makkelijk te bereiden én snel! Wil je zelf zalmbonbons maken maar weet je niet goed hoe? Lees dan snel verder want wij delen de beste tips en het ultieme recept zodat jij gelijk aan de slag kunt gaan!
Zalmbonbons maken
Op een zwoele zomeravond, met kerst of gewoon als weekendproject: zalmbonbons maken is eigenlijk altijd een goed idee. Niet alleen omdat de smaak fantastisch is maar ook omdat dit eenvoudige voorgerecht er verrassend feestelijk uit ziet. Daar maak je indruk mee!
Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Zalm marineren
De belangrijkste tip voor wie zelf zalmbonbons gaat maken, is om de vis te marineren. Dit geeft extra smaak en zo geef je het gerecht nét dat beetje extra. Doordat de smaak van zalm vrij neutraal is, kun je in principe alle kanten op. Kies een basis van olie, specerijen en (gedroogde) kruiden en maak de vis naar eigen smaak. Ga bijvoorbeeld voor klassiek met een smaakvolle marinade van honing en knoflook, of maak het in de zomer lekker fris met citroen.
Zalmbonbons zijn perfect te bereiden op de barbecue. Er zijn verschillende lekkere marinades voor bij de BBQ die heerlijk bij zalm smaken, maar bij gerookte zalm maken wij het liefst een Aziatische marinade op basis van sojasaus, wasabipasta en een pittig pepertje. Dat geeft de zalm niet alleen meer smaak maar ook nog eens een rijke kleur. Onderaan dit artikel delen we een heerlijk recept!
Zalmbonbons maken op de Big Green Egg
Al zijn er verschillende bereidingswijzen mogelijk, de gerookte zalm van de Big Green Egg is een echte hit. Want door de zalm te roken op de kamado krijgt de vis extra smaak. Gebruik bij voorkeur een cederhouten rookplankje en week deze van tevoren in wat water.
Zalmbonbons recept
Dit heerlijke recept is onze favoriet! De Aziatische marinade maakt dat je nooit meer anders wil…
Onze tips
3x wraps met zalm recepten
9x zomerse salades voor bij de BBQ
5x de lekkerste recepten met gerookte zalm
11x de lekkerste spiesjes van de BBQ
11x verkoelende zomerse drankjes
Zelf pompoenpitten roosteren: zo doe je dat
Van zure room tot crème fraîche: alle soorten room uitgelegd
Zelf maken voor de kerst: homemade cranberrycompote
Dit zijn dé tips tegen gekke geurtjes in de keuken
Kaasfondue maken: zo doe je dat
In een handomdraai de lekkerste traybakes maken? Zo doe je dat!
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.