Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
zalmbonbons

Zalmbonbons maken: tips & recept

In samenwerking met Big Green Egg

Advertentie

Zalmbonbons zijn wat ons betreft het perfecte voorgerecht: chique, makkelijk te bereiden én snel! Wil je zelf zalmbonbons maken maar weet je niet goed hoe? Lees dan snel verder want wij delen de beste tips en het ultieme recept zodat jij gelijk aan de slag kunt gaan!

Zalmbonbons maken

Op een zwoele zomeravond, met kerst of gewoon als weekendproject: zalmbonbons maken is eigenlijk altijd een goed idee. Niet alleen omdat de smaak fantastisch is maar ook omdat dit eenvoudige voorgerecht er verrassend feestelijk uit ziet. Daar maak je indruk mee!

Tip
De bonbons zijn ook heel geschikt om als borrelhapje of amuse te serveren.

Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zalm marineren

De belangrijkste tip voor wie zelf zalmbonbons gaat maken, is om de vis te marineren. Dit geeft extra smaak en zo geef je het gerecht nét dat beetje extra. Doordat de smaak van zalm vrij neutraal is, kun je in principe alle kanten op. Kies een basis van olie, specerijen en (gedroogde) kruiden en maak de vis naar eigen smaak. Ga bijvoorbeeld voor klassiek met een smaakvolle marinade van honing en knoflook, of maak het in de zomer lekker fris met citroen.

Tip
Marineer de zalm minstens twee uur. Geef de smaken de tijd om er goed in te trekken.

Zalmbonbons zijn perfect te bereiden op de barbecue. Er zijn verschillende lekkere marinades voor bij de BBQ die heerlijk bij zalm smaken, maar bij gerookte zalm maken wij het liefst een Aziatische marinade op basis van sojasaus, wasabipasta en een pittig pepertje. Dat geeft de zalm niet alleen meer smaak maar ook nog eens een rijke kleur. Onderaan dit artikel delen we een heerlijk recept!

Zalmbonbons maken op de Big Green Egg

Al zijn er verschillende bereidingswijzen mogelijk, de gerookte zalm van de Big Green Egg is een echte hit. Want door de zalm te roken op de kamado krijgt de vis extra smaak. Gebruik bij voorkeur een cederhouten rookplankje en week deze van tevoren in wat water.

Tip
Het rookplankje beschermt de zalm tegen de directe warmte van de houtskool, geeft een subtiel smaakaccent en zorgt ook voor een mooie presentatie van je zalmbonbons.
zalmbonbons

Zalmbonbons recept

Dit heerlijke recept is onze favoriet! De Aziatische marinade maakt dat je nooit meer anders wil…

Naar het recept
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!