Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Wat zijn kappertjes: gemarineerde gerookte zalm

Gemarineerde gerookte zalm

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bart: “In gerookte vorm vind ik wilde zalm net iets lekkerder dan de gekweekte variant. De zachte bijna boterachtige structuur en de volle rijke smaak van sockeye zalm heeft niet veel nodig, maar het marineren met olie en citroen is een mooie toevoeging voor een heerlijke lunch of voorgerecht.”

Bereiding

  1. 1. Haal de gerookte zalm ca. 10 minuten voor het serveren uit de verpakking zodat de zalm goed op smaak komt.

  2. 2. Verdeel de plakken zalm over een schaal. Schenk de olijfolie en vervolgens het citroensap over de zalm. Laat de zalm ca. 5 minuten marineren.

  3. 3. Verdeel de kappertjes en de rucola over de zalm en breng op smaak met de peper.

Per portie: 273 kcal | 3 g koolhydraten | 17 g eiwit | 21 g vet

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)