Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Doe voor de hollandaisesaus de eidooiers, de azijn, het laurierblad en de peperkorrels in een grote hittebestendige kom met een snufje zout. Plaats de kom boven een pan met zachtjes kokend water, maar zorg dat de kom het water niet raakt. Klop 1-2 minuten, of tot het mengsel dikker wordt.
  2. Voeg de boter een paar klontjes per keer toe terwijl je blijft kloppen en voeg pas nieuwe boter toe als alles is gesmolten. Blijf boter toevoegen tot het mengsel een glanzende hollandaisesaus is geworden. Roer het citroensap erdoorheen. Haal de kom van de pan en houd de saus warm. Vis de peperkorrels en het laurierblad eruit.
  3. Doe de steeltjes van de snijbiet en de bladeren erbovenop in een pan en voeg 100 ml water toe. Doe het deksel erop en stoom 5-8 minuten tot de steeltjes zacht zijn. Roer af en toe. Giet af en dep droog met keukenpapier. Rooster de crumpets tot ze een beetje goudbruin zijn, bestrijk met de zuivelspread en snijd doormidden.
  4. Doe de helft van de saus in een ovenschaal en strijk glad. Leg de crumpets, de zalm en de snijbiet afwisselend dakpansgewijs in de schaal, zodat alles strak tegen elkaar aan ligt en gelijkmatig is verdeeld. Lepel de rest van de hollandaisesaus eroverheen. Bak 15-20 minuten, of tot alles warm is. Bestrooi met de bieslook.

Per portie: ca. 502 kcal
14 g eiwit | 41 g vet | 19 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mowie Kay Styling: Faye Wears Foodstyling: Livia Ambraham