Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Goudbruine crumpets

Wat zijn crumpets en hoe kun je ze zelf maken?

Advertentie

Ken jij crumpets al? Deze Britse klassiekertjes zijn licht, luchtig en on-weer-staan-baar met een beetje roomboter. Daarom vertellen we je er vandaag alles over, delen wij het recept én tips om zelf crumpets te maken!

Wat zijn crumpets?

Crumpets zijn bij ons nog relatief onbekend maar in Engelstalige landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië zijn ze een echte klassieker. Maar wat is het eigenlijk? Het zijn kleine ongezoete broodjes gemaakt van water of melk, meel en gist.

Je kunt ze het beste vergelijken met beschuitbollen en worden bij het ontbijt of als lunch gegeten. Heerlijk met wat jam of een likje boter. Eet ze bij voorkeur warm, dan zijn crumpets het lekkerst.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Crumpets maken

Omdat crumpets in Nederland nog relatief onbekend zijn, kun je ze niet altijd in de winkel kopen. Online zijn ze wel verkrijgbaar maar het is natuurlijk een stuk leuker om ze zelf te maken. Daarom delen wij het recept voor crumpets met je. Ga je aan de slag? Houd dan de volgende tips in je achterhoofd:

  • De gist zorgt voor de bubbeltjes, waardoor de crumpets licht en luchtig worden. Het duurt ongeveer 30-45 minuten tot het beslag in stap 2 bubbeltjes krijgt.
  • Begin op hoog vuur, zodat het beslag snel bakt en rijst – hierdoor krijg je de klassieke crumpetvorm. Het gist en het bakpoeder zorgen er samen met de hete ringen voor dat het beslag rijst.
  • Ze zijn klaar om te keren als de bovenkant er gestold uitziet – er moet geen nat beslag meer opzitten. Als je ze te vroeg omkeert kunnen ze instorten. Gebruik een spatel om de crumpets om te keren.

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!