Goudbruine crumpets
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Doe de melk in een pan op laag vuur en verwarm hem tot hij net warm is. Neem de pan van het vuur, voeg de suiker en de gist toe en laat ca. 5 minuten staan.
Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een grote kom, schenk de melk erbij en klop tot een glad beslag. Dek af en laat ca. 30 minuten staan, tot het beslag schuimig is en er bubbeltjes aan de oppervlakte komen.
Smelt wat van de boter in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur en wentel de pan zodat de hele bodem bedekt is met gesmolten boter. Vet de crumpetringen in met een beetje boter en leg ze in de pan. Laat ze ca. 5 minuten heet worden.
Lepel het beslag in de ringen tot ze ¾ vol zijn. Bak ca. 30 seconden, draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en bak nog 5-6 minuten, of tot de bovenkant bezaaid is met bubbeltjes en niet meer nat is. Keer de crumpets voorzichtig om en bak nog 2-3 minuten tot ze goudbruin en helemaal gaar zijn.
Neem de crumpets uit de pan en neem voorzichtig de ringen eraf. Leg de crumpets op een rooster om af te koelen. Herhaal met de rest van het beslag en verhit de pan en de ringen steeds opnieuw.
Rooster de crumpets tot ze goudbruin zijn, bestrijk ze met roomboter en serveer ze warm.