Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
orecchiette met olijfolie en garnalen

Dit zijn de lekkerste recepten met garnalen

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Garnalen; you love them or you hate them. Ik behoor zonder enige twijfel tot de eerste categorie. Nu is er sowieso weinig wat ik niet lust, maar zeker garnalen staan in mijn top 10 van favoriete ingrediënten. Gefrituurd, gekookt of gebakken, klein of groot, het maakt niet uit. Tijd om mijn favoriete recepten met garnalen voor je op een rijtje te zetten!

Recepten met garnalen

Je mag me er ’s nachts zelfs wakker voor maken, zo lekker vind ik garnalen. Het liefst pel ik ze zelf met de hand en eet ik haast alles op, behalve de schaal. Alhoewel, onlangs kreeg ik een gerecht met garnalen geserveerd in Valencia in Spanje, waarbij de chef de kop van de garnaal (inclusief schaal) had gefrituurd. Helaas heb ik hier geen recept van, maar ik deel graag mijn overige favoriete recepten met garnalen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tom yum

Tom yum Zoetzure & pittige soep met garnalen en rode currypasta

Tom yum (zoetzure & pittige soep met garnalen en rode currypasta)

Deze zoetzure én pittige soep met garnalen en rode currypasta komt oorspronkelijk uit Thailand. Houd je niet zo pittig? Vervang dan de rodecurrypasta door een wat mildere variant.

Naar het recept

Empanada’s met garnalen, chorizo en paprika

Empanada's met chorizo, garnalen en paprika

Empanada’s met garnalen, chorizo en paprika

Deze goudgele empanada’s smaken ontzettend lekker door de combinatie van garnalen en chorizo, een match made in heaven!

Naar het recept

Snelle garnalentaco’s

Snelle garnalentaco’s

Snelle garnalentaco’s

Veel sneller dan dit wordt het niet. Ook niet veel lekkerder overigens. Deze taco’s gevuld met garnalen en bonen zitten bomvol smaak en staan in een handomdraai op tafel.

Naar het recept

Tempura van garnalen

Tempura van garnalen met gepofte-knoflookmayonaise

Tempura van garnalen met gepofte-knoflookmayonaise

Het pellen van de garnalen is even een klusje, dus neem er de tijd voor. Je draait de kop eraf en drukt het pantser tussen de pootjes open. Een gepriegel in het begin, maar bij de vijfde of zesde heb je het door, geloof me. Qua smaak? Een feestje bij elke hap!

Naar het recept

Garnalencocktail met harissa-mayonaise

Garnalencocktail met harissa-mayonaise

Garnalencocktail met harissa-mayonaise

Een garnalencocktail is een klassieker waar je eigenlijk niet omheen kunt. Nadat je dit recept hebt geprobeerd wil je ‘m waarschijnlijk nooit meer zonder deze smaakvolle harissa-mayonaise.

Naar het recept

Spaanse garnalen met paprika

Spaanse gerechten garnalen

Spaanse garnalen met paprika en snelle aïoli

In Spanje weten ze wel raad met schaaldieren, zeker met garnalen. Probeer deze variatie om het vakantiegevoel in huis te halen. Ga je toevallig binnenkort naar Spanje? Bekijk onze lijstje met hotspots voor Valencia en Barcelona!

Naar het recept

Gegrilde garnalen

Gegrilde garnalen met geroosterde-kruisbessensalsa

Gegrilde garnalen met geroosterde-kruisbessensalsa

Gaat de barbecue aan met mooi weer? Houd dan een plekje vrij voor deze overheerlijke gegrilde garnalen met kruisbessensalsa. Boordevol smaak en lekker knapperig. Zorg dat je wat brood bij de hand hebt, alles wat eraf druipt is perfect om je brood in te dippen.

Naar het recept

Gewokte pittige garnalen

Gewokte pittige garnalen

Gewokte pittige garnalen

Dit is een van onze favoriete recepten met garnalen, alleen al omdat dit gerecht zo op tafel staat. Lekker met wat rijst of een flink stuk naan.

Naar het recept

Orecchiette met olijfolie en garnalen

orecchiette met olijfolie en garnalen

Orecchiette met olijfolie en garnalen

Een goede olijfolie is van zichzelf al lekker, maar in dit recept komt ‘ie goed tot zijn recht. Gezellig met z’n tweeën aan tafel voor een Italiaanse avond met deze heerlijke én snelle pasta!

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!