Spaanse gerechten

Hartje zomer verlangen wij naar de smaken van Spanje. Gelukkig hoef je voor de Spaanse keuken heus niet af te reizen naar het zuiden. Met wat olijfolie, gerookte paprikapoeder en chorizo haal je de smaken van jouw favoriete vakantieland zo in huis! Lees snel verder om te ontdekken welke Spaanse gerechten jij dit weekend op tafel wilt zetten.

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Het is misschien wel een van de bekendste Spaanse tapas die er is: gamba’s al ajillo. Alleen al de gedachte aan de crunchy garnalen met de pittige olie laat ons watertanden. Gelukkig hoeven we niet naar Spanje af te reizen om deze tapa te kunnen eten. Met dit recept maak je ze eenvoudig thuis met knoflook en paprikapoeder. Niet vergeten om er wat brood bij te serveren waarmee je in de olie kunt dippen.

> naar het recept: gamba’s al ajillo

Gambas al ajillo spaanse gerechten

Hoofdgerecht

Fideuà is een Spaans gerecht, vergelijkbaar met paella. Maar in plaats van paellarijst gebruik je fideuà, een korte en dunne pasta. Dat is weer eens wat anders! Kun je geen fideuà in de supermarkt vinden? Geen probleem. In Nederland kun je fideuà prima vervangen door macaroni of vermicelli. Maar ben je in een Spaanse supermarkt, neem dan vooral een pak fideuà mee voor dit recept.

> naar het recept: fideuà met zeevruchten

Fideuà met zeevruchten spaanse gerechten

Nagerecht

Al is de New York cheesecake misschien wel de bekendste variant, de Spanjaarden kunnen er ook wat van. De Baskische cheesecake maakt de laatste jaren zijn opmars en wij snappen goed waarom. De taart wordt expres donker afgebakken en dit zorgt voor een heerlijk krokant randje. Zo komt de romige smaak van de smeuïge binnenkant extra goed naar voren. Proef maar!

> naar het recept: Baskische cheesecake met geroosterde druiven en gember

Bakken met gember: Baskische cheesecake met geroosterde druiven en gember

Lees meer over Spanje: