Advertentie
Spaanse gerechten
Hartje zomer verlangen wij naar de smaken van Spanje. Gelukkig hoef je voor de Spaanse keuken heus niet af te reizen naar het zuiden. Met wat olijfolie, gerookte paprikapoeder en chorizo haal je de smaken van jouw favoriete vakantieland zo in huis! Lees snel verder om te ontdekken welke Spaanse gerechten jij dit weekend op tafel wilt zetten.
Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Voorgerecht
Het is misschien wel een van de bekendste Spaanse tapas die er is: gamba’s al ajillo. Alleen al de gedachte aan de crunchy garnalen met de pittige olie laat ons watertanden. Gelukkig hoeven we niet naar Spanje af te reizen om deze tapa te kunnen eten. Met dit recept maak je ze eenvoudig thuis met knoflook en paprikapoeder. Niet vergeten om er wat brood bij te serveren waarmee je in de olie kunt dippen.
> naar het recept: gamba’s al ajillo
Hoofdgerecht
Fideuà is een Spaans gerecht, vergelijkbaar met paella. Maar in plaats van paellarijst gebruik je fideuà, een korte en dunne pasta. Dat is weer eens wat anders! Kun je geen fideuà in de supermarkt vinden? Geen probleem. In Nederland kun je fideuà prima vervangen door macaroni of vermicelli. Maar ben je in een Spaanse supermarkt, neem dan vooral een pak fideuà mee voor dit recept.
> naar het recept: fideuà met zeevruchten
Nagerecht
Al is de New York cheesecake misschien wel de bekendste variant, de Spanjaarden kunnen er ook wat van. De Baskische cheesecake maakt de laatste jaren zijn opmars en wij snappen goed waarom. De taart wordt expres donker afgebakken en dit zorgt voor een heerlijk krokant randje. Zo komt de romige smaak van de smeuïge binnenkant extra goed naar voren. Proef maar!
Lees meer over Spanje:
Onze tips
Sinterklaas toetje: de lekkerste recepten
Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat
Bovenop de trends: Haute Cuisine in New York
Klaar voor de wedstrijd: vijf voetbal hapjes die áltijd doel treffen
Dit zijn de beste tiramisu recepten
De lekkerste Sinterklaas hapjes
15x toetjes in een glaasje
Eten als je ziek bent: gezonde recepten om beter te worden
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.