Tempura van garnalen met gepofte-knoflookmayonaise
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel de gamba’s. Draai de kop eraf en druk het pantser tussen de pootjes open. Verwijder het pantser nu vanaf de kopzijde richting de staart. Herhaal met alle garnalen. Snijd met een klein mesje een inkeping op de rug van de garnalen, nu kun je met de punt van het mesje het darmkanaal eruit trekken. Leg de garnalen afgedekt in de koelkast terwijl je het beslag maakt.
Meng het ijskoude mineraalwater in een kom met 100 g tempurameel en het zout en roer zo kort mogelijk met een vork of eetstokjes tot een beslag.
Verhit de olie in een frituurpan tot 170°C. Dep de garnalen goed droog en wentel ze in wat tempurameel. Wentel de garnalen een voor een door het beslag en laat ze direct in de olie glijden. Beweeg de garnalen zodat ze niet aan elkaar vastplakken. Frituur de garnalen, in porties, in ca. 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met mayonaise.