Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Tempura van garnalen met gepofte-knoflookmayonaise

Tempura van garnalen met gepofte-knoflookmayonaise

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bas: “Het pellen van de garnalen is even een klusje, dus neem er de tijd voor. Je draait de kop eraf en drukt het pantser tussen de pootjes open. Een gepriegel in het begin, maar bij de vijfde of zesde heb je het door, geloof me.” Willem: “Gebruik voor het mengen van het beslag een vork of eetstokjes en geen garde. Hoe meer je roert, hoe meer gluten zich vormen. Meer gluten zorgen voor meer elasticiteit en daardoor wordt je beslag minder krokant. Klontjes zijn helemaal niet erg, die zorgen juist voor extra crunch.”

Bereiding

  1. Pel de gamba’s. Draai de kop eraf en druk het pantser tussen de pootjes open. Verwijder het pantser nu vanaf de kopzijde richting de staart. Herhaal met alle garnalen. Snijd met een klein mesje een inkeping op de rug van de garnalen, nu kun je met de punt van het mesje het darmkanaal eruit trekken. Leg de garnalen afgedekt in de koelkast terwijl je het beslag maakt.

  2. Meng het ijskoude mineraalwater in een kom met 100 g tempurameel en het zout en roer zo kort mogelijk met een vork of eetstokjes tot een beslag.

  3. Verhit de olie in een frituurpan tot 170°C. Dep de garnalen goed droog en wentel ze in wat tempurameel. Wentel de garnalen een voor een door het beslag en laat ze direct in de olie glijden. Beweeg de garnalen zodat ze niet aan elkaar vastplakken. Frituur de garnalen, in porties, in ca. 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met mayonaise.

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexandra Hereijgers

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)